25 Ianuarie 22

La mulți ani binecuvântați părintelui Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni

Dragul nostru părinte Calistrat s-a născut la data de 3 decembrie 1965, în judetul Suceava, din părinți bucovineni.

Conform societateamuzicala.ro, „în vremea copilăriei Părintele Calistrat mergea pe la Mănăstirea Putna, la Sucevița și la Dragomirna, în acele locuri unde i-a și fost insuflat duhul Ortodoxiei.

După absolvirea liceului, Părintele Calistrat Chifan a efectuat stagiul militar (1985). După revenirea din armată, unde s-a bucurat de amiciția unui absolvent de seminar teologic, de la care a deprins câteva învățături, Părintele Calistrat a început să meargă la Mănăstirea Putna, aflată în apropierea casei, acolo unde l-a cunoscut pe starețul mănăstirii, Părintele Iachint, la care s-a și spovedit și cel care l-a îndrumat duhovnicește.

Devenit monah, și după o perioadă petrecută în țară, Părintele Calistrat a mers și a viețuit și la Schitul Prodromu de la Sfântul Munte, acolo unde l-a cunoscut pe Avva Iulian Lazăr și pe alți părinți înduhovniciți.

În 1991, Părintele Calistrat Chifan a fost numit stareț al Mănăstirii Barnova, de către Mitropolitul Daniel al Moldovei, având ascultare să refacă și să reorganizeze mănăstirea, care, la acea vreme, se găsea într-o stare precară.

Ieromonahul Calistrat Chifan, duhovnicul care s-a ocupat de renașterea vieții monahale la Barnova, a fost pus sub canon în anul 2003, interzicându-i-se să oficieze ceremonii religioase și sfintele taine. După un canon de șase ani, la 1 martie 2009, Consistoriul eparhial a hotărât să-l dezlege de canon, mutându-l la Mănăstirea Vlădiceni, acolo unde se află și în prezent”, bucurând duhovnicește și învățând frații în credință să meargă pe calea adevărului venit de la Domnul Dumnezeu.

La mulți ani binecuvântați părinte Calistrat!!

Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe