27 Mai 22

JUSTIFICAREA ORORILOR

De la consumatorii de teatru ieftin de tipul celui din jurul lui Zelensky nu am niciun fel de pretenții intelectuale, dar parcă din partea cealaltă m-aș aștepta să nu aud inepții despre cât de îndreptățite sunt "operațiunile speciale" ale lui Putin și despre cum reprezintă sceleratul ăsta alternativa luminoasă la bezna occidentală progresistă, de parcă nu am veni după doi ani în care mărețul Putin și-a călcat în picioare populația la fel ca restul lumii, exact în linia dictaturii sanitare de sursă progresistă. Nu merg mai departe cu analiza "spiritului democratic desăvârșit" care-l bântuie pe Putin dintotdeauna, cu un "evident și profund respect" pentru drepturile și libertățile individuale – sper că nu ne-am țăcănit la cap cu totul niciunii dintre noi.
Mereu și mereu mă opresc la aceeași întrebare: cum anume ajunge lumea la concluzia că într-un conflict există musai o parte corectă/nevinovată? În războiul ăsta mizerabil pornit în Ucraina sub diverse pretexte și întreținut sub altele, cu tendință evidentă de extindere, eu nu văd nicio tabără pe care să o susțin – bine, eu din capul locului nu știu cum se poate susține ceva ce implică intervenții militare, propagandă, vieți distruse prin orice mijloace, chiar și prin dezrădăcinări forțate de atmosfera de conflict, deci din construcție nu sunt omul potrivit pentru așa ceva.
Dacă unii dintre voi găsiți ceva pozitiv în mizeria asta, atunci poate că într-adevăr vă puteți poziționa în favoarea vreuneia dintre tabere – mie nu-mi iese nicicum.

Autor: Anca Radu, Facebook. / Foto: ziarulnational.md
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe