30 Noiembrie 21

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei despre o posibilă „tactică” politică de a se impune certificatul verde pentru angajați

Am o teorie care nu îmi place, dar care ar putea fi reală.

„Trei parlamentari USR au lipsit de la vot, unul fiind plecat în Statele Unite, iar alți doi fiind în avion la momentul votului. De asemenea, senatorii PNL George Scarlat și Alexandru Nazare s-au abținut la vot. Pentru ca legea să fie adoptată de Senat erau necesare două voturi în plus.
Proiectul a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”.”

Deci la Senat era cât pe ce să treacă votul pentru Certificatul Verde la locul de muncă. Pe la mijlocul zilei, când încă nu erau numarate toate voturile, apăruseră stiri că proiectul a fost aprobat. Deci înseamnă că pe parcursul numaratorii partidele află rezultatele parțiale.
Asta mă face să cred că PNL si USR au vrut ca în Senat proiectul să pice. Practic voturile acelea absente să fie asumate. Asta pentru ca opinia publică si societatea civilă să fie adormită crezând că ăștia nu sunt chiar atât de nemernici "Nu ne lasă PSD-ul la greu". Totuși PSD negociază cu PNL zilele astea intrarea la guvernare. Ce ar putea oferi la schimb?
Dacă era invers si proiectul trecea, probabil că tensiunile din stradă si țară ar fi fost puternice si parlamentarii ar fi fost nevoiți să voteze contra. Intotdeauna în perioada dintre votul din senat si CD s-au facut modificarile cerute la legile controversate.
Astfel vom putea fi pusi în fața faptului împlinit. Cred că nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. În cazul in care teoria mea se confirmă, după vot trebuie toti deputații luați la intrebari, fiecare de ce a votat cum a votat.
Aaah, e protest mâine la 20:00 am înțeles. Am văzut la Aureliu Surulescu  pe profil. / a scris jurnalistul Paul Andrei pe un site social. / foto: g4media.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe