09 Decembrie 22

Jurnalistul Cornelius Florin: „Paranoia sau un real pericol?”

Lăsând la o parte acele texte "666", "card citit de la final este drac" , "apocalipsa" , etc etc,. haideți să vorbim serios, cu argumente lumești și reale despre eliminarea banilor fizici (cash). Ieri am făcut o postare în care am scris despre obsesia guvernului de a scoate banii fizici. Această obsesie nu este de ieri sau de azi. Pe perioada planminciunii au încercat să aducă argumente pro din cauza "virusului". Acum dacă nu mai este nici o pandemie, planul se dorește a fi dus până la capăt. Proiectul de lege spune că dacă vei avea bani fizici "cash", îi vei pierde dacă nu îi vei pune în cont. Normal că statul vrea să știe ce bani ai la saltea pentru că statul nu îți poate verifica salteaua sau banii de la ciorap. Dar îți poate verifica contul. Pentru cei care încă mai cred că poveștile cu GDPR, protecția datelor și etc, nu uitați că autoritățile statului sunt autorizate să îți verifice contul fără să te înștiințeze.
Credeți că spun povești?
În anul 2020, banca ING își suna clienții ca să îi întrebe de unde au bani în cont. Presa titra următoarele afirmații "ING le cere clienților să justifice de unde au bani, iar cei care refuză se pot trezi cu conturile închise, fără notificare. Banca: Aplicăm o directivă europeană".
Neinteresant nu?
Știați că de anul trecut, ANAF are autorizație să verifice toate conturile?
"Începând de astăzi (n.r 11.01.2021), ANAF va avea acces la toate conturile bancare ale românilor. Anunțul că registrul central electronic pentru conturi bancare şi conturi de plăţi identificate prin IBAN este operaţional de astăzi, a fost făcut printr-o postare pe pagina de Facebook a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, potrivit Agerpres."
Veți spune "nu am nimic de ascuns" însă ceea ce ar trebui să vă dea de gândit este faptul că dacă nu veți justifica de unde aveți economiile, o să vă treziți cu conturile închise sau fără bani în cont, doar dintr-o apăsare de buton. Când veți rămâne fără bani, unde se vor duce banii dvs? Am atașat o captură cu știrea din 2016, în care s-a menționat faptul că utilizării băncii ING nu au putut face nici un fel de tranzacție cu cardul, timp de 10 ore. Îmi aduc aminte că în vremea aceea eram casier. Vai ce haos a fost. În primul rând că centrul comercial avea POS ING deci nu s-a putut face nici un fel de tranzacție cu cardul, chiar dacă era clientul cu carduri de la alte bănci. Mulți clienți au renunțat la cumpărături pentru că nu aveau bani cash și au lăsat pur și simplu produsele la casele de marcat. Deci precedentul a fost creat, chiar dacă și atunci dar și în ziua de astăzi, "specialiștii" spun că sunt slabe șanse să se întâmple un astfel de episod.
Să mai vorbim de fraudele online?
Din păcate stăm foarte prost la "educație" în ceea ce privește securitatea cibernetică. Accesăm orice link pe care îl primim pe email, pe WhatsApp, pe Messenger, fără să citim link-ul respectiv sau măcar să îl verificăm. Cum putem face o verificare? Simplu. Dacă primești un link pe WhatsApp și nu îți prezintă încredere, suni persoana de la care ai primit link-ul sau ceri o confirmare pe altă cale față de cea pe care ai primit link-ul, cum ar fi SMS, apel telefonic etc.
O investigație jurnalistică scoate la iveală faptul că "Poliția Română e copleșită de criminalitatea informatică: peste 21.000 de dosare zac nerezolvate"
În final las aceste precizări ale doamnei avocat  Veronica Dobozi:
"În defavoarea utilizării banilor electronici:
• În timpul încălcării datelor, dacă toți banii dvs. sunt luați prin fraudă, atunci nu veți avea bani pe care să vă bazați;
• Șansele de a scurge informații personale la o posibilă încălcare a datelor;
• Nu toată lumea are un cont bancar pentru a se bucura de bani fără numerar;
• Adevărul universal este că banii virtuali sunt mai greu de economisit decât banii fizici;
• Tentația de a cheltui excesiv poate crește.
Cel mai mare risc însă pentru cetățeanul obișnuit este posibilitatea ca un guvern rău intenționat (scuze pentru pleonasm) să poată controla fiecare persoană, controlându-i banii. Cât timp există cash, există libertate. Banii electronici pot fi șterși virtual, limitați, poate fi controlată sursa lor, destinația lor, pot fi distribuiți în funcție de un credit social (cât de bine se conformează cetățeanul regulilor care i se impun) etc. Ei bine, este posibil ca, în curând, nici merdenele calde nu veți mai putea cumpăra dimineața, în drum spre birou, decât electronic. Așa că, bucurați-vă de foșnetul bancnotelor, până încă mai puteți!”, "

Jurnalistul și teologul Cornelius Florin. / Captură foto: stirileprotv.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe