24 Octombrie 20

Jurnalistul Cătălin Sturza: Apropo de vloggerul arestat pentru instigare la viol și agresiuni împotriva minorelor

   Întâi, acu vreo 10-15 ani, când mergeai într-o clasă de liceu, găseai 14-15 băieți și tot atâtea fete. Acum găsești 14-15 „influenceri” și tot atâția „vloggeri”, de te întrebi unde sunt followerșii pentru toți acești „trend setters”.

   Doi, unii dintre acești „vloggeri” chiar au milioane de viewuri la niște clipuri unde mie unuia îmi moare câte un neoron cu fiecare secundă pe care o urmăresc. Limbajul e absolut rudimentar și vulgar, ideile, dacă pot fi numite așa, sunt de cavernă – pe scurt, e durere și poluare în stare pură.

   Trei, dacă ar fi să analizăm conținutul acestor „vloggeri”, cam 80 la sută e reprezentat de lucruri absolut irelevante și/sau stupide, 10 la sută e pornografic și la limită (din punct de vedere legal), iar 10 la sută e cu totul imoral și penal (chiar după standardele și legislația foarte lejere din ziua de azi).

   Iar acești „vloggeri” le (de)formatează mințile multora dintre copiii și adolescenții de azi. Acele filmulețe sunt, probabil, în medie mult mai influente decât munca familiei și a profesorilor; și în comparație cu influența lor, munca familiei și a profesorilor e ca o picătură într-un ocean.

   Ca să înțelegem că nu vorbim despre scandaluri izolate – ci despre vârful unui iceberg. Și să nu avem surprize sau mirări când descoperim că nu (mai) există nici o cale de comunicare și nici un fel de „limbă comună” cu generațiile „teenagerilor” (de)formați în această „vlogosferă” („ocean extrem de toxic de poluare” ar fi un termen descriptiv mai corect).
 
de jurnalistul Cătălin Sturza, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe