24 Ianuarie 21

Jurnalista Natalia Lorena: „Invitație la armonie și dragoste frățească!”

   După ce autoritățile i-au ignorat strigătele Ips Teodosie împreună cu cele ale credincioșilor săi, iar organele de poliție i-au tulburat slujbele, ierarhul îi invită la pelerinaj, dând dovadă de iertare, blândețe și bunăvoință.
   Ieri, în timpul unei slujbe de înmormântare, poliția și-a făcut din nou apariția, de data aceasta cu pretextul că Ips Teodosie nu purta mască în timp ce slujea.
   Până acum , niciodată nu a fost acesta un motiv de intervenție, deși Ips Teodosie a procedat la fel la toate slujbele domniei sale.
De asemenea, legea a permis de mult timp ca slujitorii să nu poarte mască.
   ” În interiorul bisericii, folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe, cu excepția slujitorilor bisericești care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană.” vezi aici.
   După acest incident, Ips Teodosie a intrat în direct la România TV seara trecută unde a precizat că nu înțelege de ce această exagerare și că i s-a adus o acuzație nedreaptă. Ierarhul a vorbit și despre cum se va desfășura pelerinajul.
   ” Se va păsta distanța. S-au fixat locuri de culoare albă unde vor sta oamenii. Se vor respecta toate normele sanitare. Noi respectăm hotărârile sanitare pentru că sunt necesare… dar nu înțelegem de ce să nu ne dea voie! În alte părți, în Europa, oamenii nu sunt bruscati… Pelerinii nu vin cu scandal, vin să se închine. Sf Andrei este al tututuror… Toți românii sunt fiii Sfântului Ap. Andrei! (…) Este lucrul lui Dumnezeu pe care nimeni nu poate să-l strice!” a precizat Înaltpreasfinția sa.
   Totuși… după toată această ”hărțuire” , altfel nu știu cum aș putea-o numi, Înaltpreasfințitul Teodosie invită toate autoritățile , centrale și locale, la pelerinaj.
   După ce s-au pus absolut toți împotriva domniei sale, ierarhul încă îndeamnă la pace. Deși mulți spun că vrea să ducă un război cu guvernul și autoritățile, această invitație pare a fi o invitație la pace , iertare și dragoste frățească.
   ” Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, invită autoritățile de Stat centrale și locale (Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, Prefect, Președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.” se arată într-un comunicat pe pagina Arhiepiscopiei Tomisului.
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe