04 Februarie 23

Izvorul de crini

Un preot mi-a povestit o minune întâmplată cu el. Era acuzat pe nedrept de niște mizerii îngrozitoare. Știindu-se nevinovat, a izbucnit în plâns, aflandu-se în mașină. A plâns preț de jumătate de oră. Apoi s-a uitat la bord, acolo unde avea o iconiță plastifiată cu Maica Domnului, bebeluș la trei ani, cu un crin în mână. Și s-a întrebat: cum de îngădui asemenea nedreptate, Maica mea? Și a auzit un glas în mintea lui: și eu am fost acuzată pe nedrept de cei fărădelege. Ștergându-și lacrimile, părintele a privit atent către iconița cu Născătoarea de Dumnezeu.  Toată icoana era brobonită de lacrimi, înăuntrul plasticului exterior. S-a înfricoșat de așa minune. În clipa aceea, o mireasmă uriașă de crini cerești a învăluit mașina în care se afla. Era ceva copleșitor, ca și cum s-ar fi prăvălit cu totul raiul în inima lui. Nimic nu mai conta, nimic nu mai însemna ceva, decât acel izvor de frumusețe. Dacă până atunci plângea de suferință, de furie și de durere, acum lacrimile îi curgeau nestingherit de bucurie, o bucurie mai mare decât toate cerurile. Mi-a zis: fiecare clipă pe acest pământ e un dor de a mai simți o dată mireasma aceea de crini. Nu există nimic în lume mai minunat.
De atunci a păstrat iconița la piept. Din cauza lacrimilor de pe interior, culorile se ștersesesră și abia se mai cunoștea chipul înlăcrimat al Fecioarei.
Am sărutat și eu, cu nevrednicie, iconița aceea care a purtat în ea, ca într-un chivot dumnezeiesc, lacrimile Născătoarei de Dumnezeu.

Pr. Ioan Istrati.
Taguri: crini, izvorul, De

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe