05 August 20

Ivona Boitan: Cred că cele mai pline sunt/vor fi spitalele de psihiatrie. Odată dezvoltată o psihoză, greu mai scapi de ea.

   Cred că cele mai pline sunt/vor fi spitalele de psihiatrie. Odată dezvoltată o psihoză, greu mai scapi de ea. Dacă te uiți pe fluxul de știri oficial, se numără morți, internații, asimptomaticii , se emit atenționări,cavalerii apocalipsei sunt gureși și amenințători, Arafat cel puțin, parcă se bucură de fiecare dată când ne spune că suntem niște idioți inconștienți și că abia așteaptă să ne sufocăm și el să stea cu mâna pe tubul de oxigen și să spună ” ei, ai văzut, prostane, mai faci acum mișto de boală, îți mai vine să râzi?” , se lansează zilnic același scenariu apocaliptic. Apoi, regăsești pe fluxul de știri de FB , aceleași lucruri, comentate, dezbătute, analizate. Chiar dacă e tabăra moderată, care vorbește temperat, tot același subiect e pe tapet. Eu vă propun să ne luăm viețile înapoi, să vorbim de flori, filme, fete, sau băieți, pisici, cărți, spectacole. Nimeni nu ne poate scăpa de această psihoză colectivă dacă nu o facem noi. Eu am văzut un serial, cu alură de telenovelă, dacă e să mă iau după construcția dramaturgică, egipteană. (Secret of the Nile/Grand Hotel îi zice) primul de acest gen de viața mea care m-a prins, și mi-a prins bine, a fost ca un soi de cameră de decontaminare. Nu eram capabilă să citesc ceva deștept, sau să văd vreun film cu încărcătură. Intrigile de pe Nil mi-au prins bine, unul din actori e absolut fabulos, bate de la distanță mulți holywoodieni, decorurile, costumele, atmosfera sunt bine redate, au încărcătură, și mi-am acomodat urechea cu araba. Și desigur, totul e ultra decent, te poți uita lejer cu copiii, nu există vulgaritate, nuditate etc Nici măcar nu se sărută. Evident, nu riscă.
   Acum îmi propun să revin la lecturi.
   Așa că, haideți să ne amintim cum eram, ce ne plăcea, ce ne bucura, despre ce vorbeam pe vremuri, când eram și noi oameni.
 
de Ivona Boitan, Facebook
foto credit: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe