27 Mai 22

Istoricul George Damian: „Indiferent de scenariu, Putin câștigă”

Asa cum era de asteptat, Putin (foto) si-a tinut cuvantul fata de Xi Jinping, ca nu va incepe un conflict pana nu se termina Jocurile Olimpice de la Beijing. Dar, a doua zi, deja se pregateste sa dea drumul la actiune in Ucraina...
“După ce Putin a anunțat că recunoaște independența separatiștilor nu mai prea există armistițiul stabilit prin acordurile de la Minsk. Războiul poate începe.
Dar cine îl va începe? Pariul lui Putin este să nu fie el agresorul, ideea este să-i facă pe ucraineni să intre în forță în Donețk și Lugansk. Mingea e în terenul ucrainenilor.
Dacă Kievul nu face nici o încercare să recapete controlul celor 2 regiuni se repetă fenomenul Crimeea - cedarea teritoriului. Putin își atinge scopul. Dacă ucrainenii intră acum în forță în Donețk și Lugansk există mari șanse să îi toace armata rusă adunată în zonă. Indiferent de scenariu, Putin câștigă.” - Istoricul George Damian, Facebook.

„UPDATE 21.53 Într-un amplu discurs susţinut cu ocazia recunoaşterii independenţei teritoriilor separatiste Doneţk şi Lugansk, Vladimir Putin a declarat că Ucraina contemporană ar trebui să se numească „Republica Vladimir I. Lenin a Ucrainei”.

UPDATE 21.44 Televiziunea de stat a Rusiei tocmai a prezentat imagini din momentul ceremoniei de semnare a documentelor de recunoaştere a teritoriilor separatiste Doneţk şi Lugansk ca state independente. Actele au fost semnate de Vladimir Putin pe de o parte şi de liderii separatişti Denis Puşilin (Doneţk), respectiv Leonid Pasecinik (Lugansk).” - sursă: Adevărul.ro

Foto credit: g4media.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe