19 Septembrie 20

Israel acuză Twitter de Dublu Standard pentru cenzurarea postării lui Trump dar nu și pe cea a Iranului

Traducerea şi adaptarea Prodocen Media

Ierusalim, Israel - un reprezentatnt din partea companiei Twitter-ului,a apărat miercuri decizia platformei de a nu opri postările Liderului Suprem al Iranului, Ayatollah Khamenei, care îndeamnă la violență împotriva Israelului, sugerând că astfel de discurs este un „comentariu la problemele politice ale zilei.”

Ylwa Pettersson, directoarea Twitter pentru Țările Nordice și Israel, a fost confruntată de liderii Israelieni în timpul unei audieri in Knesset despre anti-semitism pe social media. Împuternicitul Arsen Ostrovsky, activist pro-Israel și al drepturilor omului, a întrebat pe Ylwa Pettersson de ce Twitter a ales să elimine un Tweet recent, postat de președintele SUA Donald Trump, dar nu pe cel postat de Khamenei „care efectiv îndemna la genocidul Israelului și al poporului Evreu”.

Pe 29 mai, Twitter a pus o etichetă specială pe un tweet al lui Trump cu privire la tulburările naționale urmate de moartea lui George Floyd.
Petterson a răspuns: „Noi avem o abordare cu privire la lideri care spune că interacțiunile directe cu alți colegi, figuri publice, comentarii cu privire la problemele politice ale zilei sau politică externă-pălăvrăgeală despre armată- probleme economice, în general nu sunt în categoria de violare a regulamentului nostru.”
Membrul Knesset Michael Cotler-Wush a întrerupt-o pe Pattersson și a provocat-o mai departe.

„Deci, a chema la genocid este în regulă, dar a comenta despre situații politice în anumite țări nu este în regulă?” a întrebat Wunsh.
„Dacă un lider al lumii încalcă regulile noastre, dar este vorba despre un interes clar în a păstra acea postare, este posibil să o plasăm sub o notificare ce oferă o informație suplimentară despre încălcare și permite oamenilor să apese dacă doresc să vadă acest tip de conținut,” a răspuns Pettersson.
Ea a sugerat apoi, că tweet-ul lui Trump a fost eliminat pe 29 mai deoarece „încălca politicile noastre cu privire la încurajarea violenței bazate pe contextul istoric al ultimului rând al acestui tweet, și riscul că ar fi posibil să inspire vătămare și acțiuni asemănătoare.”
Ultimul rând la care se referea Pettersson era afirmația lui Trump care spunea că „atunci când jefuirea începe, împușcarea începe.”

Nesatisfăcută de răspunsul ei, Wunsh a zis că este vorba de „un dublu standard” pe social media și a implorat Twitter să se „asigure” că nu este nici un dublu standard cu privire la cum tratează compania încălcările propriilor principii ale comunității.
Petterson nu a comentat vreun tweet anume al lui Khamenei, dar lideri israelieni și americani au subliniat un timp îndelungat repetatele lui îndemnuri pentru „rezistență armată” împotriva Israelului.
Khamenei a postat pe 20 mai faptul că Iran „va susține și va asista orice națiune sau grup, oriunde, care luptă împotriva regimului sionist.”

Mai târziu el a insistat spunând că eliminarea Israelului „nu înseamnă masacrul poporului evreu”, dar singurul remediu pentru distrugerea statului evreu este „rezistența armată”.
CBN News a comunicat la începutul anului faptul că liderul Khamenei a publicat un poster care înfățișa steagul Palestinian ridicat deasupra Temple Mount, pe care erau cuvintele:” Palestina va fi liberă. Ultima soluție: Rezistența până la referendum.”
Secretarul american de stat Mike Pompeo a acuzat liderii iranieni de „imitare a îndemnului celui care a fost Hitler, la genocid” și „Soluția Finală” a Germaniei Naziste.
De asemenea, s-a alăturat celorlalți care au chemat la cenzurarea pe Twitter a lui Khamenei.
 
Sursă: Prodocens Media via cbn.com & Foto via AP
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe