23 Ianuarie 21

IPS Teodosie: „Un preot la catolici poate face 4 liturghii, că nu are nevoie de ajunare, de post, pentru că e schimbată rânduiala”

   Înalpreasfințitul Teodosie a vorbit despre schimbarea în timp a credinței catolice, mărturisind faptul că acestia s-au îndepărtat de Biserica lui Hristos, de învățătura cea adevărată creștină. Declarația a fost dată la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

   „Eu nu vă spun învățături ale mele. Știu că cei din apus au luat modelul de la care nu trebuiau să îl ia. Ei nu au căință, de aceea se împărtășesc des. Am auzit oameni mari din ortodoxie care spuneau  «pai dacă se împărtășesc catolicii, cum să  nu ne împărtășim și noi?» Pai ei nu au dimensiunea căinței. Ei se împărtășesc și de 4 ori pe zi, atât se pot împărtăși. Un preot la catolici poate face 4 liturghii, că nu are nevoie de ajunare, de post, pentru că e schimbată rânduiala. Și atunci ne luăm după cei ce au modificat rânduiala apostolică?”, a spus IPS Teodosie.

   Declaraţia IPS Teodosie a fost făcută după ce un ascultător român care locuieşte în Marea Britanie a întrebat dacă este păcat că merge la o biserică catolică, dat fiind faptul că în zona sa nu sunt biserici ortodoxe.

Citește și: DIFERENTELE DINTRE BISERICA ORTODOXA SI CEA CATOLICA
 
Foto Credit: Vali Vadanoiu Photographer / Foto: Înalpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe