05 Martie 21

ÎPS Teodosie: „Nu poți nici să recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Fiecare trebuie să-l facă în cunoștință de cauză!”

   Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului este de departe cel mai vertical și și aproape de ceea ce ar trebui să fie un păstor. În aceste vremuri tulburi, recomandările și faptele dânsului au fost adevărate exemple de trăire și raționament duhovnicesc pentru creștinii ortodocși români. 

   „Nu poți nici să recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Fiecare trebuie să-l facă în cunoștință de cauză. Noi nu spunem nici da, nici nu și adevărat este aici competența medicului, nu pot să spun eu că sunt competent în privința vaccinului. Orice extremism nu este de bun augur. Nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați, dar orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boala, dar cel mai mult, să știți, vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul, sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toți oamenii, că asta este menirea mea, nu am luat niciun virus”, a afirmat ierarhul.

   Întrebat de către jurnaliști ce vor spune preoții enoriaşilor din Constanța despre vaccinare, părintele arhiepiscopul a spus că aceştia au primit ghidul despre Covid-19 de la Patriarhie și că fiecare va decide pentru sine.

   „Nu am avut timp să-i consult pe toţi… Preoţii au primit acel ghid de la Patriarhie şi sigur fiecare va lua opţiunea, este foarte delicat să recomanzi ceva ce este relativ… Ce putem să recomandăm mai mult decât sfatul medicului şi conştiinţa personală.
   Preoţii nu se vor erija în specialişti sau proroci. Noi vorbim precis despre învăţătura de la Dumnezeu şi relativ despre vaccin”, a spus ÎPS Teodosie.
 
Sursă: avereabisericii.ro / sursă foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe