24 Ianuarie 21

IPS Teodosie: „Mai întâi trebuie să cunoaștem ce conține acest vaccin. Noi nu luăm nimic cu ochii închiși.”

   Secretariatului de Stat pentru Culte a propus ca preoții să se implice în campania de convingere a oamenilor să se vaccineze anti-Covid, această „propunere” nu a fost agreată de reprezentanții Bisericii Ortodoxe. Și e bine așa ... informațiile care lipsesc cu desăvârșire în ceea ce privește vaccinul anti-covid nu legitimează pe nimeni să vorbească despre aspecte pe care nu le cunoaște, indiferent dacă este preot, ierarh, creștin sau ateu. 

   Conform national.ro, Secretariatul de Stat pentru Culte a organizat o videoconferință cu reprezentanții Guvernului și ai celor implicați în Comitetul național de coordonare  a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) pentru a propune implicarea tuturor cultelor religioase în campania pentru promovarea vaccinării. În această videoconferință s-a apreciat ca fiind extrem de importante întâlnirile cu reprezentanții cultelor religioase, care vor fi organizate în viitor cu periodicitate, pentru a consolida un cadru instituțional al dialogului. Inițiativa Secretariatului de Stat pentru Culte de a folosi cultele religioase în campania de vaccinare nu a fost însă agreată de reprezentanții Bisericii Ortodoxe, care au susținut că nu se află în subordinea acestui secretariat, care nu este un for de comandă. ”Noi nu ne apucăm să facem campanie pentru vaccinare, că nu acesta este rolul nostru. Noi nu facem propagandă politică și nu suntem un vehicul de transmitere a acestui mesaj”, a declarat ÎPS Teodosie Snagoveanu, Arhiepiscopul Tomisului.

   „Preoții ortodocși nu vor recomanda niciun vaccin până nu vor ști cu exactitate ce conține, prin efectuarea unor analize independente, susține arhiepiscopul Tomisului. ”Mai întâi trebuie să cunoaștem ce conține acest vaccin. Noi nu luăm nimic cu ochii închiși. Atât de prudenți trebuie să fim. Mai întâi trebuie să ne documentăm și să știm sigur. Întâi să vedem ce este, nu luăm nimic fără să ne punem la curent. Există frici în societate foarte copleșitoare. Oamenii întreabă ce să facă, dar le spunem că nu este obligatoriu. Și noi nu recomandăm ce nu cunoaștem. Nu putem face asta până nu se face o analiză pertinentă a vaccinului, trebuie să existe niște specialiști neutri, oameni cu frică de Dumnezeu printre medici, care au conștiință. Mai întâi trebuie să verificăm, apoi să recomandăm. Pentru că noi lucrăm cu adevărul, care este de la Dumnezeu, acesta este invincibil, nealterat vreodată, dar cele materiale pot fi oricând alterate și nu știm ce pot lovi. Vom cere analiză chimică de laborator să vedem ce conține. Nu vedeți că și măștile au fost falsificate? Și de unde știm noi că vaccinul nu va avea efecte adverse peste 10 ani sau mai puțin? Am ascultat specialiști care au spus că, dacă nu se lasă o perioadă de testare, nu ai siguranță. Dar politicienii ne spun că ne dau ce este mai bun, dar nici ei nu știu ce dau”, a precizat Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie Snagoveanu informează sursa citată.

   Apropo de Biserica Ortodoxă, Sinod, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel, Patriarhul României nu a declarat nimic despre această încercare de politizare a Bisericii din partea statului? Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, domnul Vasile Bănescu nu a fost prezent, nu cunoaște nici un detaliu din ce a fost discutat la această videoconferință? Întreb și eu, fără nici o răutate, departe de mine gândul ăsta... dar pe viitor să nu mai aud/citesc din partea „unora” că IPS Teodosie s-au crede „Patriarh”, din partea ălora care nu știu că funcția de „Patriarh” este una administrativă și binecuvântată de Dumnezeu, dar este egală cu episcopatul tuturor din Sfântul Sinod. Aștept și reacția Patriarhiei ... până atunci, bucurați-vă, avem o Biserică vie care nu așteaptă „comunicate” pentru a mărturisi adevărul. 
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe