16 Iunie 21

ÎPS Teodosie îi răspunde Patriarhului Daniel la scrisoarea în care ierarhul dobrogean este criticat pentru „duh de indisciplină”

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a spus vineri, într-o declarație de presă conform r3media.ro, că a făcut această solicitare la cererea credincioșilor și că are inclusiv scrisori din diaspora pentru acest fapt.

„Aveam cu mine mii de oameni, nu pentru mine, nu pentru a deveni vedetă. Eu am vrut să fiu în rugăciune și voi fi și după pandemie. Am decis să slujesc Sfânta Liturghie în fiecare zi, ce e rău în asta?

Eu nu mă dezic de ce am făcut, am avut o atitudine creștină, de apărare a dreptei credințe. A apăra dreapta credință e un lucru pozitiv și, iată, credincioșii m-au urmat. Eu am vorbit în numele lui Dumnezeu, nu am vorbit de capul meu.”, a precizat ierarhul.

Vă aducem la cunoștință și documentul oferit presei de către cotidianul.ro, document nejustificat din partea Patriarhiei Române către IPS Teodosie. În acest document se aduc acuze nejustificate din partea Patriarhiei, într-un document semnat de PS Varlaam Ploieșteanu (Secretarul Sfântului Sinod) ... „Solicitarea trimisă la Patriarhia Română de către Arhiepiscopia Tomisului este insuficient argumentată, deoarece ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie nu constituie o necesitate misionară, actuală, ci, mai degrabă o ambiție personală a Chiriarhului său”! - conform scrisorii trimise de Patriarhie către Arhiepiscopia Tomisului. 

„În continuarea „războiului” pe care PS Daniel îl poartă cu ÎPS Teodosie, în numele nu știu cui, Scrisoarea vorbește despre – atenție! – „duhul de indisciplină și răzvrătire” al lui Teodosie și despre „unele inițiative și acțiuni asumate și desfășurate în Arhiepiscopia Tomisului în perioada de pandemie”!

Așadar, PS Daniel nu s-a abținut nici măcar într-o Scrisoare oficială să vorbească despre ceea ce a văzut o țară întreagă: că Teodosie a fost cel care a păstrat oamenii în biserică într-o perioadă în care ei au fost alungați din lăcașurile sfinte și în zilele marilor sărbători creștine! Dacă nu a fost în stare să-i fie alături, Daniel trebuia măcar să se abțină. Nu e greu de înțeles că, dacă Teodosie n-a avut parte de laudă a fost și pentru că ateiștii din #Rezist, alături de neortodocși, au reușit să-l convingă pe PS Daniel să se dezică de cel care a fost în perioada pandemiei slujitorul care-și chema enoriașii în biserică și să creadă în Dumnezeu în cele mai grele situații!

E greu să vezi cum însuși Patriarhul se solidarizează cu cei mai agresivi atacatori ai BOR. Să vorbești despre tezele plagiate la Universitatea Ovidius, în paralel cu solicitarea de reînființare a Mitropoliei Tomisului parcă este prea mult.„ - a scris cotidianul.ro

„Ei încă nu cunosc. Eu nu le dau vină. Când vor cunoaște nu au cum să spună că albul e negru și negru e alb. Nu au studiat, noi am trimis o sinteză. Îi invităm să studieze. Vă invit miercuri, la ora 12:00, veți avea cea mai frumoasă surpriză, la Arhiepiscopie, în Sala Mare, unde vor lansa 100 de volume Monumenta Romaniae care vor întregi ceea ce am avut până acum. Și acestea vor lămuri și mai mult, vor fi specialiști, istorici, care vă vor prezenta reperele istoriei acestui ținut care se compara cu ale Romei, ale marilor cetăți.

De ce să ascundem istoria și de ce să nu ne respectăm demnitatea noastră? Aici e un ținut aparte, singurul loc care a avut rezonanțe în toată lumea creștină și în toată lumea în general.”, a spus IPS Teodosie.

Citește și: Pregătiți-vă de un nou scandal în presă în care IPS Teodosie este în centrul discuției.

Sursă foto: romaniatv.net
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
prin acest mesaj am simtit durere din partea lui.Doamne ajuta
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe