24 Octombrie 20

IPS Teodosie: "Dumnezeu mi-e martor că nu am turnat la Securitate" Statul vrea o Biserică supusă?

   „Trompetele religiei numită Stat s-au activat. Și fac propagandă susținută că,vezi Doamne, IPS Teodosie a "sfidat" Statul și Legile sale. Motiv pentru care i se cere capul.
   Și pentru că nu au dovezi, bagă minciuna clasică cu "turnător la Securitate". Mai nou, că și-ar fi turnat colegii. Ca să pară că, totuși, ar avea o pată din trecut. Și că ar merita să i se arunce niște pietre. Care pietre?
   Lipsa de dovezi, hărtuiala mediatică și chiar penală, punerea artificială în contradicție cu BOR, zvonul, bârfa și chiar luarea peste picior sunt doar câteva dintre "pietrele" libertății de opinie, aruncate prost sau interesat spre IPS Teodosie.
   Motivul real îl știm cu toții: BOR e prea rezistentă moral, prea greu de relativizat, prea stă în calea exploatării imperfecțiunilor umane (cf. noii evanghelii a lui Soros, care susține că imperfecțiunea umană este un veritabil motor economic, de ce credeați că s-a inventat "Open Society"?)
   Se clamează ruperea Bisericii de Stat (când e vorba de finanțat), dar se vrea siluirea Bisericii în sensul legilor seculariste pe care Statul le pregătește și nu are loc de BOR și morala lui Hristos.
   Ca să terminăm însă cu minciuna că "IPS Teodosie și-a turnat colegii de liceu", arătăm că IPS Teodosie are două (DOUĂ) decizii de necolaborare cu Securitatea, emise oficial de Statul Român, în vremea în care încă nu era obligatoriu să mergi în instanță (pentru cei ce s-ar întreba).
   Așadar, colaborator n-a fost, penal nu prea le-a ieșit, așa că tot ce mai poate propaganda e să-l acuze degeaba că e în contradicție cu noua religie, numită Stat.
   Cum explică IPS Teodosie declarația din presupusul dosar de informator la Securitate:
   "Referitor la colaborarea cu Securitatea cred că este mai mult vorba de a face senzație sau de a acuza un ierarh al Bisericii, cel puțin în cazul meu. Presa s-a grăbit să arunce titluri și nume de cod, dar nu a mai avut răbdarea să citească cele două adeverințe eliberate legal de CNSAS, în care se scrie negru pe alb că nu am colaborat cu Securitatea. Mulți au răstălmăcit ceea ce se vede în declarația pe care o am în așa-zisul dosar de Securitate. Acolo nu am făcut decât să declar ceea ce legea prevede și la acest moment: să colaborez în problemele de interes major ale Statului, adică să informez organele abilitate dacă aflu de amenințări la adresa securității naționale. Este prevedere legală existentă și astăzi în legea Securității Naționale a României, care se aplică oricărui cetățean. Acolo scrie „Cetățenii români, ca expresie a fidelității lor fată de tara, au îndatorirea morală de a contribui la realizarea securității naționale”. E un lucru rău că am scris că voi respecta legea de atunci și de acum, pe care, de altfel, toți trebuie să o respectăm?Cât despre faptul că am scris că nu voi divulga nimic, este tot o prevedere legală și astăzi. Legea spune iarăși că: „Activitatea de informații pentru realizarea securității naționaleare caracter secret de stat”, prin urmare declaram că voi respecta confidențialitatea eventualelor informații privind amenințările. Astăzi, ca și atunci, este chiar interzis să divulgi așa ceva: „Nici o persoană nu are dreptul să facă cunoscute activități secrete privind securitatea națională, prevalându-și de accesul neîngrădit la informații, de dreptul la difuzarea acestora și de libertatea de exprimare a opiniilor. Divulgarea, prin orice mijloace, de date și informații secrete care pot aduce prejudicii intereselor securității naționale, indiferent de modul în care au fost obținute, este interzisă și atrage, potrivit legii, răspunderea celor vinovați.” Sunt vinovat că respect Legea?
   Dosarul, după cum se știe deja, nu conține nici o declarație despre cineva. Și nici în alte dosare nu s-au găsit declarații date de mine. Dumnezeu mi-e martor că nu am turnat la Securitate" - a scrie purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu pe un site social.

   Părintele Eugen Tănăsescu mai recomandă și articolul IPS TEODOSIE - 25 DE ANI DE ARHIERIE NEÎNTRERUPTĂ de pe site-ul Independența română.

   Pentru DOCUMENTELE OFICIALE care dovedesc ceea ce părintele Eugen Tănăsescu susține în textul de mai sus, dați clic AICI.
 
Foto credit: Doxologia.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe