17 Ianuarie 21

ÎPS Teodosie: „Bisericile sunt vindecătoare de boli!”

   Niciun credincios ce a participat la slujba de noapte din Constanța, în noaptea de trecere dintre ani, nu a fost amendat. Deci se poate, când lumea este unită în jurul ierarhului!

   ÎPS Teodosie (foto) a spus la sfârșitul slujbei: „Vreau să mulţumesc autorităţilor care m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că putem să ne rugăm şi la miezul nopţii!”

   Poliția Constanța a fost alături de credincioși, fiind în zona catedralei și atenționând persoanele care nu purtau masca. Este un gest frumos, în spirit creștin.

   “Polițiștii au adus la cunoștința cetățenilor măsurile dispuse în actualul context epidemiologic. Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare”, a transmis presei purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție.

   Hotnews, cunoscut pentru atitudinea sa anti-conservatoare, a titrat știrea cu un titlul porvocator : „Teodosie a sfidat din nou restricțiile!”

   Un creștin participant a remarcat : „Aș zice ca nu poliția și jandarmeria (au fost ostile n.r.), ei ne-au răspuns la saluturi și „La multi ani”, cât jurnaliștii care au fost în biserică, dar mai ales în afara ei, cu reflectoarele și camerele deschise pe Înaltul Teodosie. L-au oprit și hărțuit cu întrebările, noi am trecut liniștiți și până acasă nu a fost mașină de poliție pe stradă. Vă spun sincer, am avut sentimentul ca suntem lângă un sfânt, urmaș al Apostolilor!”

   “Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la constiinţa noastră care va rămâne trează”, a mai transmis părintele arhiepiscop al Tomisului.
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe