23 Noiembrie 20

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Nu facem compromisuri! Amânăm Sfânta Împărtășanie până când va fi voie să împărtășim cum trebuie!

   ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a declarat pentru maramurescotidian.com următoarele: „dacă vom sluji afară, avem spațiu mai mult. Dar, Sfânta Împărtășanie nu pot să ne-o recomande ei. O să avem discuții în Sfântul Sinod. Biserica este autonomă față de stat. E greu de acceptat, nu poate fi acceptat așa ceva. Amânăm Sfânta Împărtășanie până când va fi voie să împărtășim cum trebuie. Avem frică să dăm cele sfinte ca și când nu ar fi sfinte! E o imixtiune în cultul bisericii. Nu facem compromisuri. O să analizăm!”

   Această declarație a ÎPS Teodosie vine după ce MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, prin Institutul Național de Sănătate Publică a publicat câteva „recomandări de sănătate publică pentru măsuri specifice ce vor fi  dispuse de instituțiile competente privind reluarea activității în domenii specifice după încetarea stării de urgență”, recomandări care se află momentan în dezbatere publică și toate informațiile și propunerile celor interesați pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro. În aceste recomandări găsindu-se și recomandarea, cel puțin deplasată, cu privire la Sfânta Împărtășanie, anume „se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință”. Site-ul deinteres.ro deja exprimându-se pe această temă în articolul „De pe 15 mai mergem la BISERICĂ - Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat măsurile de relaxare care vor fi luate după data de 15”.

   „Citind toate măsurile acestea, nu pot să nu observ bătaia de joc a celor fără de Dumnezeu, anume că „Se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință”, păi de ce să se evite Împărtășirea cu Trupul și sângele Mântuitorului a credincioșilor CU ACEEAȘI LINGURIȚĂ din moment ce știința, adica fix testele folosite în spitalele din întreaga lume, au DEMONSTRAT că NIMENI nu a luat Covid-19 din Împărtășanie! Aflăm din „Cei 25 de preoţi, contacţi ai Arhiepiscopului Pimen, confirmat cu noul coronavirus, au avut rezultate negative la testarea pentru SARS-CoV-2” că „în urma analizelor de laborator, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat pentru presa locală, că toate testele recoltate de la cei 25 de preoţi au avut rezultat negativ pentru noul coronavirus. În data de 22 aprilie au fost testaţi 25 de preoţi de la diferite parohii din judeţ, care au fost identificaţi drept contacţi în cadrul anchetei epidemiologice. Arhiepiscopul Pimen a oficiat Sfânta Liturghie și s-a împărtășit cu Sfintele Taine din același potir cu mai mulți clerici, potrivit tradiției ortodoxe, atât în noaptea de Înviere, cât și în ziua în care a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.”
   Mă întreb firesc, cei care au propus o asemenea absurditate după ce știință se iau ei? După ce teste se iau ei? Adică cum...în România, în ceea ce privește situația îmbolnăvirii cu Covid-19 se analizează în funcție de părerea proprie a fiecăruia sau după dovezi științifice? După propria părere ne luăm, fără a studia deloc ceea ce reprezintă cu adevărat Sfânta Împărtașanie?
   După cum se văd lucrurile... în ceea ce privește această măsură (Se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință), ori reprezintă REA VOINȚĂ, ori incompetență gravă!” - citește mai multe detalii în articolul de AICI.
 
Foto credit: Basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe