30 Iulie 21

IPS Teodosie a răspuns la următoarea întrebare : „Este păcat să mergi la mare?”

IPS Teodosie a răspuns la următoarea întrebare : "Este păcat să mergi la mare?". Bineînțeles că Arhiepiscopul Tomisului a pus problema nudității mai ales că sunt unii părinți care merg cu copiii pe plaja de nudiști. "Am auzit, nu am văzut și nici nu vreau să văd dar am auzit că sunt părinți care merg cu copiii pe plajă nud. Mi se pare o ruşine de neacceptat." Să vedeți acum iar în presă "IPS Teodosie, o nouă declarație controversată: "O ruşine de neacceptat." 
Deja m-am obișnuit cu înfometații ăștia după cancan și scandal. Dar ce voiați să zică ierarhul? Că da este bine să mergi la nudiști și poate chiar vă uitați și la un film deocheat în timpul ăsta? În ziua de astăzi dacă ai atacat sexul, nuditatea, beția și șpaga, te pregătești de război cu cei vizați. Doar un om normal la cap înțelege afirmația ierarhului. De altfel ierarhul a și menționat" Dacă mergi cu cuviință, cu moralitate și nu te uiți după ce nu trebuie, sigur că nu este păcat. Este bine să mergi la mare pentru sănătate, să mergi cu familia dar să îți păstrezi cuviința și moralitatea" Dar normal că această afirmație a rămas în aer pentru unii. IPS Teodosie a atacat problema nudității la mare, nu mersul la mare, băi cititori de prompter. Nuditatea este un păcat pentru că îi duci pe alții cu gândul la alte..... gânduri. Și este valabil atât pentru femei cât și pentru bărbați. Doar nu voiați să zică un ierarh că nu este păcat să mergi nud. Să mai zic și temeiul scripturistic sau iar vin unii să Îl reclame pe Dumnezeu la CNCD? 
"Aţi auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu săvârşeşti adulter". Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui."  Matei 5, 27-28.

Text: Jurnalistul Cornelius Florin
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe