23 Ianuarie 22

IPS Teodosie a publicat „Tezaurul Tomitan și Tezaurul ortodox și bizantin (secolul I - 1453)”

Este excepțional cum ierarhul Teodosie mărturisește și făptuiește cuvântul adevărului! Ieri doamna Cristina Leordeanu a scris foarte frumos pe un site social despre publicarea a două cărți semnate de IPS Teodosie, „Tezaurul Tomitan și Tezaurul ortodox și bizantin (secolul I - 1453)”.

Postare integrală:

„Providențială pentru neamul nostru și pentru istoria sa furată întâlnirea dintre acești doi oameni: Înaltpreasfințitul Teodosie și Constantin Barbu.
Astăzi (notă: ieri), pe baza datelor strânse cu o pasiune și râvnă ieșite din comun, de către dl Barbu prin marile arhive ale lumii, sustinut de ierarhul de la Tomis in demersul său de rescriere pe bază de documente a "mileniului pierdut",  Înaltpreasfințitul Teodosie a lansat două cărți despre moștenirea ortodoxă și bizantină a istoriei noastre. Pentru că istoria creștină a Dobrogei este istoria românilor. Practic în Dobrogea a existat Mitropolie cu peste o mie de ani înaintea Mitropoliei Țării Românești. Iar reactivarea Mitropoliei Dobrogei ar pune în evidență exact acest lucru: continuitatea creștinismului pe aceste locuri, încă de la Sfântul Apostol Andrei și până în prezent.
Cele doua titluri sunt Tezaurul Tomitan și Tezaurul ortodox și bizantin (secolul I - 1453) și cum voi intra în posesia lor le voi prezenta în detaliu.
Vă mulțumim și vă iubim pe amândoi! Dumnezeu să vă dea ani și putere ca să puteți termina sfânta muncă de redare a istoriei românilor.” - a scris doamna Cristina Leordeanu (sursă foto) pe un site social.

Este induioșătoare atenția fraților în credință pentru ierarhul lor, este minunat cum Biserica se strânge în jurul păstorului ei.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe