27 Noiembrie 22

Acasă » IPS Teodosie
« 1 2 3 »

Slujbă arhierească la Manastirea „Peștera Sfântului Andrei”

 • 30 Noiembrie 21
 • 528
În timp ce dușmanii Bisericii râd de creștini că merg să cinstească Sfintele Moaște, că merg la Biserică și așa mai departe, astăzi foarte, foarte mulți oameni au venit la slujba ierarhului lui Hristos, IPS Teodosie pentru a se întâlni tainic cu Sfântul creștinător al Dacilor, al nostru, Sfântul Apostol Andrei.
Este de menționat că sute, mii de mașini, de oameni au venit la o peșteră goală, așa se vede la prima vedere, dar nu este așa. Peșt ... Detalii... »


IPS Teodosie a publicat „Tezaurul Tomitan și Tezaurul ortodox și bizantin (secolul I - 1453)”

 • 30 Noiembrie 21
 • 232
Este excepțional cum ierarhul Teodosie mărturisește și făptuiește cuvântul adevărului! Ieri doamna Cristina Leordeanu a scris foarte frumos pe un site social despre publicarea a două cărți semnate de IPS Teodosie, „Tezaurul Tomitan și Tezaurul ortodox și bizantin (secolul I - 1453)”.

Postare integrală:

„Providențială pentru neamul nostru și pentru istoria sa furată întâlnirea dintre acești doi oameni: Î ... Detalii... »


MANIPULARE la adresa IPS Teodosie

 • 27 Noiembrie 21
 • 597
IPS Teodosie rămâne consecvent afirmației că nici nu îndeamnă, nici nu oprește pe cineva de la vaccinare.

Recent, în mediul online, a apărut un montaj prin care se încearcă transmiterea mesajului că IPS Teodosie ar fi de acord cu vaccinarea contra COVID.

Afirmațiile Înaltpreasfințitului sunt scoase din context, iar peste acestea se suprapune un text care îndeamnă la vaccinare și care nu îi aparține Arhie ... Detalii... »


IPS Teodosie nu este antivaccinist, dar este contra obligării sau constrângerii prin frică la vaccinare.

 • 16 Octombrie 21
 • 708
Referitor la răspunsul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la anumite întrebări adresate de credincioși, în cadrul unei emisiuni realizate la Radio Dobrogea, răspuns ce a lăsat impresia că Arhiepiscopul Tomisului s-ar opune vaccinării, Arhiepiscopia Tomisului și IPS Teodosie, personal, precizează următoarele:
1. Răspunsul IPS Teodosie se referea la presupusele restricții pe care autoritățile le-au anunțat, fie în România, fie în alte sta ... Detalii... »


IPS Teodosie a răspuns la următoarea întrebare : „Este păcat să mergi la mare?”

 • 07 Iulie 21
 • 945
IPS Teodosie a răspuns la următoarea întrebare : "Este păcat să mergi la mare?". Bineînțeles că Arhiepiscopul Tomisului a pus problema nudității mai ales că sunt unii părinți care merg cu copiii pe plaja de nudiști. "Am auzit, nu am văzut și nici nu vreau să văd dar am auzit că sunt părinți care merg cu copiii pe plajă nud. Mi se pare o ruşine de neacceptat." Să vedeți acum iar în presă "IPS Teodosie, o nouă declarație co ... Detalii... »


IPS Teodosie: „Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace că el se va răni”

 • 01 Iulie 21
 • 1124
“Nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care totdeauna au fost tutelaţi de părinţi sau de tutorii lor, care nu aveau părinţi, acum se ridică această tutelă şi acest drept al părinţilor . Elevii minori au drepturi de majori. Este o anomalie.

Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni şi de la aceste lucruri pe care nu le înţeleg şi care pot fi folosite instinctual şi părinţii pănă acum i-au păzit pe co ... Detalii... »


IPS Teodosie nu are 9 teze de doctorat respinse ca plagiat

 • 25 Mai 21
 • 573
Referitor la acuzele aduse în presă Școlii doctorale de teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța, Arhiepiscopia Tomisului precizează următoarele:

1. Conducătorii de doctorat nu au studenți-doctoranzi peste limita legală. Conform art.19 din Regulamentul instituțional de organizare a studiilor doctorale în cadrul Universității „Un conducător de doctorat poate îndruma la UOC maximum 20 doctoranzi, indiferent de stad ... Detalii... »


„Schisma” lui Teodosie - campanie de diabolizare, eventual preventivă, a IPS Teodosie

 • 25 Mai 21
 • 1936
Există această teză alarmistă, chiar conspiraționistă, potrivit căreia atât inițiativa transformării Arhiepiscopiei Tomisului în Mitropolie, cât și activitatea „răzvrătită” a lui IPS Teodosie (foto) fac parte dintr-un plan care are in vizor chiar scaunul patriarhal. „Argumentul” ar fi că, dacă Sinodul ar accepta transformarea Arhiepiscopiei în Mitropolie, având în vedere cutuma recrutării Patriarhului din Mitropolia cea ma ... Detalii... »


VIDEO. IPS Teodosie față-n față cu ONG-ul „Vedem Just” care l-a reclamat la CNCD.

 • 12 Mai 21
 • 1039
Scurtă analiză a ce spune ONG-ul:
1.ONG-ul spune că nu a reclamat persoana, ci niște afirmații socotite discriminatorii. Și cum faci asta? Chemi vorbele-n fața CNCD? Deja întrevăd niște falii de logică. 
2.Se face oleacă reclamă la cine poate face sesizare la CNCD (un fel de „săriți în ajutor”).
3.Deși CNCD a spus că nu poate sancționa interpretări ale credinței, ONG-ul o ia exclusiv pe linia legislativă și cite ... Detalii... »


IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Nu sunt împotriva vaccinului. Nu putem fi papagali. Nu suntem medici să promovăm vaccinarea.”

 • 05 Mai 21
 • 534
"Nu sunt împotriva vaccinului. Nu putem fi papagali. Nu suntem medici să promovăm vaccinarea. Nu putem folosi capitalul de incredere al credincioșilor în Biserică pentru vaccinare. Nu am înlocuit vaccinarea cu Hristos. Dumnezeu este și doctorul trupului, nu doar al sufletului, cum spune rugăciunea trimisă de la Patriarhie. Sper ca domnul Bănescu își va reveni, a înțeles greșit. Nu știu de ce s-a amestecat. Suntem frați de credință, nu ne pun ... Detalii... »


IPS Teodosie a reacționat în direct la A3 după ce Bruno Ştefan a vorbit, la DC News, despre posibila sa candidatură la prezidențiale

 • 03 Mai 21
 • 7431
IPS Teodosie a reacționat în direct la A3 după ce sociologul Bruno Ştefan a vorbit, la DC News, despre posibila sa candidatură la prezidențiale

   ”Este imposibil. Eu sunt slujitor a lui Dumnezeu. Nu m-aș amesteca în politică chiar dacă mi-ar spune Dumnezeu. Eu asta vreau să rămân, ce sunt acum, să fiu slujitorul lui Dumnezeu. Această ipoteză este o glumă, ceva neserios. Nu se poate gândi așa ceva. Biserica Ortodoxă î ... Detalii... »


IPS Teodosie: UE și identitatea de gen - Nebunie oficială.

 • 23 Aprilie 21
 • 460
Prevederile LGBT și ale identității de gen sunt anormale.
Cum să-și hotărască copiii genul?! Dumnezeu creează sufletul, genul.
UE, fără Dumnezeu, nu va dăinui.
Sunt propuse compromisuri, imoralități, o lipsă de educație, o denaturare a spiritului familial.
Libertinajul nu ține de personalitate ci de depersonalizare.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.