30 Iunie 22

Ion Cristoiu: Cum să vină un buldozer să dărâme icoanele, parcă L-ar înjunghia pe Iisus d-l Chițac ăsta de la PNL?!

„Am aflat cu stupoare că, la Constanța, un primar PNL, unul, Chițac, Viorel Chițac, care nu știu ce e, general, ofițer, maior, marinar, nu știu ce e, a decis că așa a zis legea să dărâme o biserică ce este fără autorizație. Eu nu sunt un credincios fanatic, dar imaginea unei biserici dărâmate fie și legal mi se pare o chestie… îmi rupe conștiința! (…) Cum să vină un buldozer să dărâme icoanele, parcă L-ar înjunghia pe Iisus, adică nu numai că L-ar pune pe Cruce, dar L-ar și înjunghia dl. Chițac ăsta de la PNL! (…) Eu nu sunt un fanatic, nu sunt un bigot, sunt însă un român creștin. În demolarea unei biserici – că ea a fost ilegală, legală, nu știu ce – în demolarea unei biserici este o imagine, un film pe care eu nu vreau să-l văd. Mi-e și greu să-mi imaginez cum veneau turcii și dărâmau bisericile. Pentru mine biserica e … Crucea… e un lăcaș.

Deci un domn PNList… Mă, și-n PNL-ul ăsta, înțeleg că Ciucă e bolovanul transpirat și el transpiră acuma mai tare că e și mai cald… Mă, dar mai era Rareș Bogdan, mă, nu e nici unul dintre ei să zică: băi, dl. Chițac, las-o-ncolo, mut-o!?

Vreau să văd și eu cum o să arate în campania electorală aceste imagini în care PNL-ul dărâmă biserici. Repet, zice că e ilegală, că e hotărâre judecătorească, de-acord! Bun, dar poate prin hotărâre judecătorească noi să-l spânzurăm pe Chițac! Pe ăsta, Viorel, cum îi zice, Vasile Chițac… Ăsta-i tipul ăla care, la un moment dat, îi îmbolnăvise pe toți, nu mai țin minte, de Covid-19. Un șmecher, un PNL-ist care am înțeles că e plagiator!

Dar, dincolo de toate astea, stimați telespectatori, încă o dată, uitați-vă, revedeți imaginile de pe vremea lui Stalin! Imaginile sunt cumplite prin dărâmarea unei biserici care, pentru noi, oamenii care suntem credincioși, creștini, ăștia simpli, sunt greu de imaginat!” - a spus scriitorul Ion Cristoiu într-un material video.


Captură foto: Youtube.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe