24 Septembrie 20

Ioana Picoș: Un spital din Texas a omorât prin înfometare un pacient tetraplegic cu COVID-19 împotriva voinței soției sale.

   'În acest moment,' a spus doctorul, 'vom face ceea ce considerăm împreună cu Statul că este cel mai bine pentru el și asta este ceea ce am decis.'

   Michael Hickson, un pacient de 46 de ani care avea COVID-19, a fost înfometat și lăsat fără tratamentul adecvat bolii sale la Centrul Medical St. David’s South Austin. Soția sa, Melissa, spune că spitalul a refuzat să îi trateze boala din cauza faptului că era o persoană cu dizabilități.

   Michael Hickson a devenit tetraplegic din cauză că i s-a făcut manevra de resuscitare cardiopulmonară când i s-a întâmplat să intre în stop cardiac în timp ce era la volan și o conducea pe soția sa la serviciu în luna mai a anului 2017.
   Melissa și cei cinci copii ai lor au stat alături de Michael pe tot timpul recuperării.
   A ajuns din nou în spital după ce a contractat COVID-19 de la un angajat al centrului de îngrijire unde stătea și a făcut și pneumonie.

   Michael era conștient și alert dar nu putea să comunice verbal. Răspundea la glume, dădea din cap, își plia buzele atunci când era cu Melissa pe FaceTime și aceasta îi cerea un sărut. Melissa l-a întrebat la un moment dat dacă este de acord să se roage cu el și copiii iar el a dat din cap că "da".
   Cu toate acestea doctorii au anunțat-o pe Melissa că soțul ei va fi mutat într-un azil împotriva voinței ei.
Într-o convorbire telefonică înregistrată, doctorul de la centrul Sfântul David i-a spus Melissei că soțul ei nu va primi tratament din cauza dizabilității lui, chiar dacă ea nu era de acord cu această decizie.

   Doctorul de la centrul: “Deci din acest moment, în ceea ce privește calitatea vieții sale - nu prea mai are așa ceva.”

   Melissa: “Ce vreți să spuneți? Pentru că este paralizat și are o leziune la creier se consideră că nu mai are o viață de calitate?”

   Doctorul de la centrul: “Corect.”

   În timp ce soția lui Michael și alți membri ai familiei au contestat în instanță cine ar trebui să fie tutorele permanent al acestuia, un judecător a numit o organizație din Austin numită Family Eldercare ca tutore temporar al lui Michael. Această organizație a fost de acord cu ordinele medicului să nu îl trateze pe Michael în schimb să îl plaseze într-un azil. Alarmant este faptul că doctorul a reiterat faptul că soția lui Michael avea zero drept de decizie în ceea ce privea dacă soțul ei va trăi sau va muri. Doctorul i-a spus Melissei "în acest moment vom face ceea ce considerăm că este cel mai bine pentru el împreună cu Statul și asta este ceea ce am decis...aceasta este decizia luată între comunitatea medicală și Stat.”

   Michael a fost lăsat fără hrană și fără tratament timp de șase zile în ciuda dorinței Melissei de a-și salva soțul. Acesta a murit din cauza bolii netratate pe 11 iunie 2020.

   Acum, Melissa și copiii ei îl plâng pe iubitul lor soț și tată. Melissa a afirmat “mă lupt să înțeleg cum și de ce a putut așa ceva să se întâmple. Mi-am pierdut cel mai bun prieten, jumătatea mea mai bună, cealaltă jumătate a inimii mele.. Mi s-a luat dreptul de a fi soție și am fost lăsată neajutorată să-mi privesc soțul fiind executat. Acum nu mai am soț, sunt văduvă la 47 de ani. Copiii mei au rămas fără tatăl pe care îl sărbătoreau de Ziua Tatălui. Toate acestea ne-au fost luate. Nu am alte cuvinte să descriu emoțiile pe care le simt, doar rănire, mânie și frustrare.
 
un material scris de actrița Ioana Picoș pe un site social, citând lifesitenews.com
Foto credit: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe