19 Octombrie 20

„Întrebarea mea este în tot acel timp, CÂȚI OAMENI AU PRIVIT CUM UN OM MOARE, FĂRĂ SĂ FACĂ NIMIC?!”

   Actrița Ioana Picoș a publicat astăzi o postare pe un site social unde atrage atenția vizavi de evenimentele din ultimele zile din SUA, întrebându-se „CÂȚI OAMENI AU PRIVIT CUM UN OM MOARE, FĂRĂ SĂ FACĂ NIMIC?!” Referindu-se aici și la faptul că unii filmau, alții doar priveau când George Floyd se stingea din viață FĂRĂ A FACE NIMIC. Actrița mai pune și câteva întrebări cheie, „de ce se devastează America? Asta e soluția? De ce se pun avatare cu doliu când tot ce era nevoie pentru ca acel om să trăiască, era ca oamenii să intervină.
Câți oameni albi, negri, maro, galbeni etc se omoară acum între ei? Pentru ei cine pune doliu?”
   Să ne gândim puțin, oare aici se luptă pentru dreptul la o viață decentă, egală cu a tuturor, în SUA anilor 2020 omorând oameni sau este totul o manipulare politică contra lui Trump?

Iată textul integral:

„Nu am scris până acum nimic despre incidentul din SUA în care un bărbat negru a fost omorât de un ofițer de poliție alb (deși respectivul bărbat nu s-a opus arestării și nici nu avea armă asupra sa) dar am hotărât să scriu câteva idei când am văzut această filmare în care, în America, persoane albe îngenunchează și pupă pantofii unor persoane de culoare neagră.
Din punctul meu de vedere, toți oamenii au dreptul la viață din momentul concepției, indiferent de culoare, religie, sex, vârstă.
Toți oamenii trebuie să respecte legea și să plătească pentru propriile greșeli.
Acestea fiind spuse, nu îmi voi cere eu scuze pentru ceea ce a făcut un ofițer de poliție (din SUA sau de oriunde altundeva) cum nimeni nu trebuie să își ceară scuze pentru greșelile mele.
Adulții își asumă responsabilitatea pentru ceea ce EI fac!
Nu consider a fi un comportament normal să te umilești în fața cuiva pentru că ești alb cum nu mi se pare normal să te umilești dacă ești negru, maro, galben, roșu etc.
Dumnezeu ne-a făcut pe toți și pe fiecare în parte. Culoarea nu are nimic de-a face cu caracterul. Faptele, da.
Oamenii care au folosit în trecut alți oameni ca sclavi, aceia trebuia să dea socoteală.
Oamenii care AZI folosesc sclavi (de toate culorile) trebuie să răspundă în fața legii.
Ofițerii de poliție care își depășesc atribuțiile și care omoară oameni care nu reprezintă o amenințare, trebuie să răspundă în fața legii.
Și nu în ultimul rând: dacă vă uitați la filmare, acel om stătea pe ciment cu genunchiului polițistului pe gât până când a murit.
Întrebarea mea este în tot acel timp, CÂȚI OAMENI AU PRIVIT CUM UN OM MOARE, FĂRĂ SĂ FACĂ NIMIC?!
De ce se devastează America? Asta e soluția? De ce se pun avatare cu doliu când tot ce era nevoie pentru ca acel om să trăiască, era ca oamenii să intervină.
Câți oameni albi, negri, maro, galbeni etc se omoară acum între ei? Pentru ei cine pune doliu?
Chiar fratele victimei a spus că nu încurajează violențele la care s-a ajuns în America, nu acesta este răspunsul, nu aceasta este soluția.
Terence Williams ai tot respectul meu pentru claritatea cu care vezi lucrurile. #alllifematters”

 
Foto credit: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe