27 Noiembrie 22

ÎNTREBAREA „ÎNCUIETOARE”

Tot am auzit întrebarea aceasta pe internet: "Dacă ar fi fost mama ta sau sora ta în locul femeii lovite de Calistrat, l-ai mai fi apărat pe călugărul violent"? Mi se pare o întrebare cu aere de deșteptăciune, dar în fond este destul de imbecilă.
Mama mea? Dumnezeu să o odihnească în corturile sfinților Săi.. Păi mama, dragilor, tremura de emoție cu două zile înainte să primească Părintele cu Ajunul sau cu Boboteaza! O zi întreagă ne punea să stăm de gardă după perdeaua sufrageriei apartamentului de la etajul unu din Bacău, unde locuiam. Și când în sfârșit apărea Părintele de departe, începea să tremure de nerăbdare. Avea cafeaua la ibric, "nechezolul" ăla ceaușist, cred că vi-l amintiți, până se apropia preotul îl încălzea rapid pe ochiul de la aragaz. Când intra la noi în casă îl ruga să servească o cafeluță. Ce se mai bucura, săraca, atunci când acceptau Părintele și domnul dascăl!.. Că nu puteau ei să bea câte o cafea în fiecare casă. Dar când se opreau, înflorea mama de fericire. Era semn bun, se vedea că Dumnezeu iubește familia noastră. Cum să îmi pun eu întrebarea asta, anume dacă mama ar fi luat o palmă de la un preot călugăr?! Mă, sunteți cu capul?? Mama săruta mâinile preoților, iar preoții călugări erau sfinți deja canonizați pentru ea!! Singurele mâini de preoți care au atins-o vreodată pe mama au fost cele sărutate de ea și care apoi îi dădeau pe creștet dezlegările de păcate. Vă garantez eu că nici o mână de ieromonah nu s-ar fi putut apropia vreodată amenințător de mama mea pentru că era, săraca, un munte de smerenie și de bun simț.. Dacă-mi amintesc de mama și privesc filmulețele astea cu femei care se războiesc cu monahii prin curtea mănăstirii, văd o prăpastie de netrecut. Cum zicea Părintele Avraam în Pilda bogatului nemilostiv: "Între noi și voi s-a întărit PRĂPASTIE MARE.." Da, dragii mei, prăpastia dintre bunul simț al unei femei evlavioase și nesimțirea unor femei mândre puse pe scandal cu monahii. Prăpastia dintre "roaba lui Dumnezeu" și slugile satanei..
Nu, fraților, nu m-ați blocat cu întrebarea voastră. Pentru simplul fapt că se referă la un eveniment logic imposibil. Și cum a fost mama, așa sunt și cele două surori ale mele, că așchia nu sare departe de trunchi. Să scoți din sărite o mănăstire întreagă, trebuie nesimțire, nu glumă.. Femeile din familia mea nu au avut și nu au așa ceva. Doamne ajută. Părintele Sorin Croitoru.

Vezi și:


Sursă foto: impact.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Femeia nu au spus nimic,se aude doar gura monahului Calistrat care o blameaza.Deci nu stiu de ce le numiti in toate felurile cand ele nu au scos vreun cuvant
avatar
0 Spam
2
Cu tot respectul.Dvs.,cel care a ti scris acest articol,a ti ascultat inregistrarea?Daca ne raportam strict la ea,femeia nu spune nimic murdar sau obraznic la adresa preotului,sau calugar ce o fi.El este cel care vorbeste obraznic cu vocea ridicata .Foloseste cuvinte nedemne de un reprezentant a lui Hristos.I Scriptura scrie ca vorbele noastre sa fie unse cu har ,ceea ce la el nu auzi a fi.Dimpotriva parca erau de pe maidan.Si chiar daca exista intre ei o disputa mai veche,vocabularul lui nu se justifica.Deci toata apologia asta prin care incercati sa l scuzati. nu si gaseste rostul,dimpotriva va asociaza cu el,ceea ce nu va onoreaza.
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe