28 Mai 22

Întâistătătorul Patriarhiei Kievului către Patriarhul Moscovei: „Dați dovadă de milostivire față de soldații ruși uciși” ...

Epifanie Dumenko, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Autocefale a Ucrainei,  s-a adresat ieri, 27 februarie,  Patriarhului Kiril al Moscovei, cerându-l să aibă grijă de trupurile militarilor ruși uciși în Ucraina, pentru a fi îngropate de rudele și prietenii acestora, arătând astfel îndurare față de cei care au plătit cu viața pentru „ideile <lumii ruse>”.
 Redăm mai jos textul de pe site-ul Bisericii Ortodoxe din Ucraina:
„Ca urmare a războiului început de conducerea țării dumneavoastră, milioane de oameni suferă, sute de mii de copii, femei și vârstnici au fost nevoiți să-și caute un loc mai sigur, părăsindu-și casele. În fiecare zi, concetățenii noștri trebuie să stea ascunși ore întregi în timpul bombardamentelor asupra orașelor noastre de către trupele ruse. Sunt uciși militari și civili [... ]
 Vă cer să luați măsuri pentru a opri imediat agresiunea împotriva Ucrainei. [... ] Sper ca măcar față de propriii concetățeni, dintre care majoritatea sunt creștini ortodocși, turma Voastră, veți găsi tăria spirituală de a arăta omenie și grijă.
Este vorba de peste trei mii de militari ruși uciși, ale căror cadavre se află pe teritoriul Ucrainei. Conducerea țării noastre a făcut deja apel la Crucea Roșie Internațională să ajute la repatrierea trupurilor ostașilor armatei ruse, astfel încât rudele și prietenii să-și ia rămas bun de la ei și să-i îngroape. Din păcate, până acum nu avem un răspuns din partea rusă.
Dacă nu vă puteți ridica glasul împotriva agresiunii, ajutați, totuși, la repatrierea cadavrelor soldaților ruși ale căror vieți s-au stins pentru ideile <lumii ruse> – atât de dragă dumneavoastră și ale președintelui dumneavoastră.
Dumnezeu să vă dea tărie  spirituală măcar pentru aceasta, mai ales astăzi, în ziua pomenirii Infricoșetoarei Judecați“

Sursă: Facebook.com.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe