14 August 22

Insectele - noua prosteală cu profit imens.

Insecto-Propaganda ne anunță că insectele sunt viitorul aliment de aur al umanității.
Și ne înșiră o sumedenie de bla-bla-uri nutriționale.
Dar le-a păsat vreodată afaceriștilor de binele clienților cu adevărat? Nu, doar de propriile afaceri, care au dus la duble, chiar triple standarde, pentru diverse țări.
Căci optimizarea profitului e toată chestia "de aur" în treaba asta.
Ca să atingă emoțional, devin și mai ridicoli când spun că alimentele tradiționale devin un lux pe care nu ni-l mai permitem.
Toată istoria culinară a planetei e trimisă propagandistic la coș, doar pentru că fermele de insecte sunt noul petrol și noua goană după aur. Insectele au o rată de reproducere imensă, nu doar brut, ci și în raport cu costurile privind întreținerea și hrana.
Câte griji v-ați făcut vreodată că n-au lăcustele și carcalacii ce mânca, unde dormi sau ce igienă au??? Costurile sunt....minimale. Hrana, clima și....grija să nu fugă sunt mult mai reduse  în cazul insectelor. Și, mai în glumă, mai în serios, nici nu flatulează cu metan. Dar bănuim cu toții cum ar mirosi o încăpere plină cu...puneți dvs. la alegere.
Cel mai cinică e însă încercarea de educare gastronomică încă de la vârste fragede, sub pretextul "minților deschise". Da, deschise la buzunar, așa trebuie înțeles.
Nici măcar Mowgli din "Cartea Junglei" n-ar fi visat la batoane sau burgeri cu pastă de insecte.
Dar teoria spune că educația e baza culturii umane, așa că în teorie cam ce mănânci de mic îți place când ești mare.
Așadar, ce-a lăsat Dumnezeu omului să mănânce nu mai e profitabil. Să schimbăm Legile lui Dumnezeu și genetica, în numele zeului banului.
Asta e tot ce trebuie să înțelegem din prooaganda cu insectele pe post de friptură.

Foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe