27 Mai 22

„Informați-vă doar din surse oficiale!”

Era să treacă ziua și uitam să zic si eu ceva despre cea mai mare măgărie din ultima vreme pe care voia s-o facă guvernul nostru. Bănuiesc că se confirmă informația deoarece am văzut-o și la câteva persoane de încredere.
"Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), la care s-a alăturat și Guvernul României, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri, pregătește o platformă informatică, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare și propagandă  în contextul conflictului din Ucraina" conform Profit.ro. Bănuiesc că se confirmă informația deoarece am văzut-o și la câteva persoane de încredere.
Bine, ca să fim sinceri, la noi nici nu e nevoie de o astfel de platformă deoarece vedem cum decurg lucrurile pe rețelele sociale.
 Cum ieși un pic din rând și îți pui niște întrebări deja ești catalogat în fel și chip de oile obediente.
Acum e treaba cu putinismul și propaganda rusească. "Să găsim agenții ruși care atentează la siguranța natională!" zic unii. La tv și radio rulează deja un spot care spune ceva de genul "Războiul nu se duce numai cu arme. La fel de periculoase sunt și dezinformările". Deci unii sunt în stare să pună în balanță niște arme cu care se iau vieți, cu niște texte scrise pe bloguri, pe site-uri sau pe rețelele sociale.
Și unii ar dori implementarea acestei lei încât o postare care spune că avem un guvern incompetent ar intra la dezinformare. Vă dați seama de ce sunt acești oameni în stare?
Apărătorii democrației și libertății de exprimare, rezistenții, useriștii, ce părere au? E drept, unii au luat poziție, dar puțini, foarte puțini pentru ce reprezintă acest atac la democrație.
Asta după ce în pandemie unii cereau ca oamenii care criticau măsurile autorităților să fie anchetați pentru "zădărnicirea combaterii bolilor" deși singura lor vină era că întrebau de ce avem nevoie de 120 de milioane de doze, de exemplu.
Acum asistăm iarăși la o vânătoare de vrăjitoare. Tot înainte, dragi tovarăși!

Autor: Jurnalistul Paul Gabriel Andrei.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe