04 Februarie 23

ÎNDRUMĂRI PRIVITOARE LA COMPORTAMENTUL ÎN BISERICĂ

1.    Biserica este Casa lui Dumnezeu, lăcaș sfânt, de rugăciune și comuniune, în interiorul și în preajma căruia trebuie respectate buna-cuviință și rânduiala.
2.    La intrarea în biserică, ținuta vestimentară trebuie să fie decentă și curată, compatibilă cu sfântul lăcaș. Potrivit tradiției Bisericii noastre, în interiorul lăcașului de cult bărbații stau cu capul descoperit, iar femeile cu el acoperit. Bărbații vor sta în partea dreaptă, iar femeile în stânga.
3.    Posesorii de telefoane mobile sunt rugați să le închidă, pentru a nu tulbura slujba.
4.    Este interzisă intrarea în sfântul lăcaș cu animale de companie.
5.    Nu este cuviincios să intrăm la slujbă mestecând gumă sau alimente.
6.    Închinarea la sfintele icoane și aducerea ofrandelor la Sfântul Altar se vor face fără a deranja sfintele slujbe, de preferință înainte de începerea lor.
7.    În interiorul sfântului lăcaș se vor evita conversațiile, spre a nu tulbura atmosfera de rugăciune și reculegere.
8.    Credincioșii sunt îndemnați să participe la sfintele slujbe fără a se deplasa dintr-un loc în altul, ascultând cu evlavie cântările și rugăciunile.
9.    Cei care participă la cântarea în comun nu trebuie să cânte mai tare decât cântăreții sau coriștii, pentru a nu-i acoperi pe aceștia.
10.     Credincioșii familiarizați cu ritualul vor evita sa facă observații în timpul slujbelor celor care nu cunosc rânduiala.
11.     Prinoasele binecuvântate se vor împărți în liniște și rânduială, după terminarea slujbelor.
12.     Venirea la biserică înseamnă întâlnirea cu Dumnezeu, care nu se poate desfășura decât în condiții de bună-cuviință și evlavie. Respectând îndrumările de mai sus, vom dovedi respect față de lăcașul de cult și față de semenii noștri, veniți să se roage.

Sursă foto: doxologia.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe