08 August 22

Indiferent cine a câștigat Australian Open, a câștigat această competiție pentru că lui Djokovic i s-a interzis să joace

Multor sportivi, pe bază politică, le-a fost interzis să intre în Australia, strict pentru turneul Australian Open, turneu care ar fi trebuit să se numească „turneul vaccinaților”. Este o rușine pentru Australia, pentru sportul mondial ce s-a întâmplat acolo. Conform ministrului imigrării din Australia, decizia de a refuza viza celor care au respectat legea și toate regulile cerute de statul Australian, a fost pur politică și discriminatoare.

Judecătorii James Allsop, Anthony Besanko și David O'Callaghan, cei care au decis definitiv extrădarea lui Novak, au decis că hotărârea ministrului Imigrării, hotărâre pur politică, Alex Hawke, nu a fost ilegală.

“Un star al tenisului mondial poate influenţa oameni de toate vârstele, tineri sau bătrâni, dar poate mai ales pe tinerii şi pe cei impresionabili, îi poate determina să-l imite. Acest lucru nu este fantezist, nu are nevoie de dovezi. Este recunoaşterea comportamentului uman, dintr-o familiarizare modestă cu experienţa umană. Chiar dacă domnul Djokovic nu câştiga Australian Open, prezenţa lui în Australia, jucând tenis și încurajându-i pe cei care vor să fie ca el, reprezintă o bază raţională pentru ideea că el poate încuraja sentimentele antivaccinare”, se arată în motivarea instanței.

Cam ăsta este motivul pentru care Novak nu a fost lăsat să joace ... Pandemia este despre sănătate sau despre politică?

Mesajul lui Novak (foto) pentru Nadal

La scurt timp după victoria lui Nadal de la Australian Open 2022, celebrul Novak a publicat un mesaj pe contul său de socializare.

„S-a jucat un tenis extraordinar în acest an la Australian Open, iar finalele au fost excepționale. Felicitări, Ashleigh Barty pentru o performanță uimitoare în fața publicului de acasă și Daniellei Collins pentru un turneu incredibil.
Felicitări, Rafael Nadal pentru al 21-lea Grand Slam. Grozavă reușită. Întotdeauna ai arătat un spirit de luptă, care a învins încă o dată. Să fie într-un ceas bun!
Medvedev a dat totul pe teren și a jucat cu pasiune și determinarea pe care am ajuns să le așteptăm din partea lui,” a scris Novak Djokovic pe rețelele de socializare.

Citește și: NOVAK DJOKOVIC - EROU al „LIBERTĂȚII DE ALEGERE”

2021: Novak Djokov18! Liderul ATP a facut instructie cu Medvedev in finala Australian Open 2021 si a castigat AL NOUALEA titlu la Melbourne
2022: Rafael Nadal este câștigătorul Australian Open 2022, scor 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5. Medvedev a pierdut șansa de a fi liderul ATP


Foto Credit: sport.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe