23 Ianuarie 21

INCREDIBIL: Comisia Europeană vrea „CRĂCIUN ONLINE”

   Peste 24 de zile este posibil ca „stăpânia” din România să ne „recomande” forțat să ne bucurăm de Nașterea Domnului cu totul ONLINEComisia Europeană (sau am putea spune fosta „Poartă otomană”) recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”. Recomandările fac parte dintr-un proiect ce va fi publicat miercuri.

   „Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun" - este invitația cuprinsă în proiectul Comisiei Europene, care va fi publicat miercuri, legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători, scrie Corriere della Sera.
   Comisia Europeană cere "luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari și înlocuirea acestora cu inițiative online, la televizor sau la radio", potrivit unor surse din Bruxelles citate de cotidianul italian și publicate de stiripesurse.ro.

   Conform stiripesurse.ro, ar trebui evitate greșelile din vară, deoarece „riscul este un posibil al treilea val”, a reamintit președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Știu că cei care au magazine, baruri, restaurante vor să se termine restricțiile, dar trebuie să învățăm din greșelile făcute vara și să evităm repetarea lor. O relaxare prea rapidă și excesivă a măsurilor devine un risc în fața unui al treilea val după Crăciun”.

   Mai pe scurt, vine câte un val la câte o mare sărbătoare creștină, cel puțin așa am văzut în România. De Paști, domnul Iohannis ne-a îndemnat frenetic să nu mergem la Slujba de Înviere a Domnului (eu am fost, nu mă iau după toți inconștienții), în condițiile în care erau în jur de 300 de cazuri de Covid zilnic, la ultima „tranșă” de votat, la 2-3000 de cazuri zilnice de Covid, același „nene Iohannis” ne-a spus că nu există nici un pericol și că putem merge la vot cât mai mulți (adică toată România). Când este vorba de pelerinaje creștin ortodoxe, cu toate măsurile sanitare respectate strict, suntem în al doilea val de Coronavirus, nu ne dă statul voie...acum cu voturile de pe 6 decembrie ni se spune că putem merge la vot pentru că nu va fi nici un fel de pericol. „Al treilea val” de Covid-19 vine tocmai de Crăciun, ăsta bag de seamă că e tare „credincios” de își face simțită prezența fix de o mare sărbătoare creștină... Dubla măsură, inconștiența și batjocura de care dă statul dovadă cu privire la Biserica lui Hristos o să îl coste, Dumnezeu nu se lasă batjocorit... rugați-vă să plătiți aici păcatele, căci pe lumea cealaltă e mai complicat, focul arde!
 
Sursă foto: stiripentruviata.ro / Foto: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe