08 August 22

Încă sunt ecouri după incidentul de ieri dintre George Simion și Virgil Popescu. Uităm un lucru, zic eu, poate mai important.

Ieri se dezbătea în Parlament moțiunea simplă de cenzură a celor de la USR PLUS pe subiectul energiei. Ministrul Popescu trebuia să vină să explice care-i treaba. Și el a început să vorbească prostii, la propriu.
Mai devreme auzeam la radio cum o femeie stabilitaă de 2 ani în Anglia, s-a trezit cu o factură la casa unde nu locuiește nimeni cu o factură de energie de 12.700 de lei. Sunt sute de mii de cazuri depistate. Vă dați seama că sunt zeci de mii de alți cetățeni care nu s-au sesizat, nu au văzut neregulile și au trimis banii în contul băieților deștepți fără să se gândească.
Statul ține de șase în timp ce furnizorii de energie fură de la oameni cu sacul. Și vine ministrul Popescu să ne aburească și să se plângă că are USR-ul ceva cu el. Aia era problema?! În timp ce oamenii sunt amenințați cu debranșările?
Deci iată ce spunea domnul Ministru al Energiei, Virgil Popescu, înainte de fi bruscat de președintele AUR. Că sunt convins că nu mulți ați mai ascultat asta.
<Dacă era așa de rea legea, de ce nu ați venit cu amendamente în comisii? Vedeți că sunteți ipocriți? Ba nu, îmi cer scuze, ați avut un amendament referitor la ONG-uri și care a fost unanim aprobat.
Acum criticați plafonarea însă pentru ONG-uri este bună, dar pentru cetățeni nu. De asta vă spun, că doar mințiți că vă interesează românii.
Doamnelor și domnilor, în situații de criză, efortul se dozează, se intervine treptat în funcție de cum o cere situația, adică ne adaptăm. Acum alături de colegii din guvern am reușit să identificăm un pachet de măsuri care să îmbunătățească legea și să îi ajute pe români.
USR e tot supărat. Aveau ei trei idei fixe despre ce s-ar face și aceste idei nu au putut fi preluate, iar ei nu au forța să le impună, așa că fac postări și moțiuni doar doar s-o uita cineva spre ei.
În două cuvinte aceste lucruri se numesc tantrumuri politice. În esență, avem oameni care fac PNL, PSD și UDMR și pe de altă parte ceilalți care critică ce fac primii - USR, iată descrierea reală în câteva secunde.
Doamnelor și domnilor, în septembrie USR și-a luat jucăriile și a ieșit de la guvernare, nu le-a păsat că se anunță o criză pe zona de energie sau că românii vor fi împovărați, iar acum plâng pe umărul românilor cu lacrimi de crocodil...
HOȚULE! se aude din sală Simion.
...prin exemple lacrimogene despre puterea de cumpărare a familiilor cu mulți copii și a bătrânilor. Aceasta e o carte de propagandă comunistă.
HOȚULE se aude iar.
Domnule președinte, pot să-i spun domnului "Sumion" să se ducă la Putin să ieftinească gazul?">
Ce a urmat știți cu toții: "Domnule Simion, luați mâna de pe domnul Ministru!"
Pentru un tablou complet vin cu această postare.  Ca idee.

Autor: Jurnalistul Paul Gabriel Andrei / Foto credit: playtech.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe