22 Septembrie 21

Încă mai este timp: Serbarea de la Putna 150

Încă mai este timp să vă înscrieți!
Termen limită: 1 august 2021
............................................................................
Serbarea de la Putna 150

Tineri ai României, vă așteptăm la Serbarea de la Putna!
#SerbarePutna150

"La Mănăstirea Putna, un comitet de inițiativă, alcătuit din reprezentanți ai asociațiilor tinerimii române, ai mediului cultural și spiritual românesc, a gândit „Serbarea de la Putna – 2021” în termenii continuității unui ideal: „unitatea în cuget și simțire a tuturor românilor”, indiferent unde trăiesc, în România sau în alt colț de lume."
Îi invităm pe tinerii români din țară și din afara granițelor țării, care doresc să participe la „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”, să completeze formularul de înscriere până la data de 1 august 2021 inclusiv."
Programul Serbării din acest an, desfășurate la Mănăstirea Putna, în zilele de 14, 15 și 16 august 2021, include: participarea la hramul mănăstirii, congresul studențesc, discuții și dezbateri despre idealul generației noastre, momente artistice, vizite, foc de tabără și altele.
De asemenea, în data de 15 august 2021, studenții și tinerii români din țară și din afara granițelor țării, înscriși la „Serbarea de la Putna -150. Continuitatea unui ideal”, vor depune pe mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare o candelă de argint, în forma urnei de la Serbarea din 1871, ce va arde permanent, ca semn al continuității cu generația anului 1871 și al prețuirii pentru modelul pe care Sfântul Voievod îl reprezintă pentru români.
Facem apel către toți românii din țară și din afara granițelor țării să contribuie la realizarea acestui dar al generației tinerilor de azi. Amintim faptul că urna comemorativă adusă de studenți la Serbarea din 1871 este astăzi un exponat de referință în Muzeul Mănăstirii Putna și poate fi admirată în cadrul expoziției temporare „Serbarea de la Putna - 150. Continuitatea unui ideal”." (www.serbareaputna150.ro)

Pentru a vă înscrie la serbare, vă invit să accesați link-ul de mai jos:
docs.google.com

Pentru mai multe detalii despre concurs, vă invit să accesați link-ul următor:
serbareputna150.ro

Pentru a contribui financiar la urna comemorativă, puteți accesa link-ul acesta:
serbareputna150.ro

Serbarea Putna 150:
https://www.facebook.com/SerbarePutna150
https://www.instagram.com/serbareputna150/

Text: Diana Paul
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe