28 Mai 22

În Joia Mare a fost mai „cool” să fii prezent la întâlnirea cu un guru decât să fii prezent la Denia celor 12 EvanÎn Joia Mare a fostghelii.

Tupeul unora este vecin cu nebunia. „Cineva” s-a gândit că este o idee bună ca în joia mare din săptămâna patimilor Mântuitorului să invită un guru (cu un cv destul de dubios...) la București să țină un discurs...

Iată câteva din reacțiile din mediul online care au atras atenția față de această enormitate cretină.

„În Joia Mare a fost mai "cool" să fii prezent la întâlnirea cu un guru decât să fii prezent la Denia celor 12 Evanghelii. Evenimentul gurului a fost la ora 18:00, denia la aceeași oră. Cum face dracul că întotdeauna pune evenimente "motivaționale" fix în zilele de mare sărbătoare? Păi dracul e drac. Numai un om care slujește dracului putea să își pună un eveniment în paralel cu slujba care se săvârșește O SINGURĂ DATĂ PE AN! În timp ce vedetele se dau credincioase de multe ori, iată că unele nu au fost la Denia celor 12 Evanghelii iar o vedetă ba chiar a mulțumit pentru că l-a prezentat pe acest guru și a afirmat că cei care au umplut Arenele Romane sunt cei care trăiesc conștient. Ce interesant? Această vedetă slujește la doi domni. Când cu Dumnezeu, când cu mamona. Întâmplarea face la ora 18:00 era și Denia celor 12 Evanghelii dar a preferat să prezinte un guru decât să fie prezent în fața Mântuitorului răstignit pe cruce.
O altă vedetă a preferat să facă o mărturisire de credință. Este vorba de Dan Negru . Ce a primit în schimb? Păi o parte a presei l-a prezentat ca fiind ironic la adresa "marelui eveniment". Adică nu mai poți avea altă opinie în ziua de astăzi pentru că ești înapoiat, ironic, îndoctrinat, om cu ochelari de cal etc. Nu, Dan Negru nu a avut o reacție ironică. El și-a exprimat opinia și da, așa este: "Ăștia suntem… Cel mai greu e să fii tu însuți când toți ceilalți vor să te facă altceva!”
Cică acest guru a "câștigat" peste un miliard de oameni care practică yoga transformațională promovată de el. Daaa.... rugăciunea inimii este expirată nu? Vreți practici transformaționale? SCHIMBAȚI-VĂ!!!!!  Nu trebuie să vină un guru să vă spună că trebuie să salvați solul. Guru ăsta înseamnă marketing și P.R. Dar ce interesant este omul. Dacă venea un "popă" la Arenele Romane ca să spună mesajul Evangheliei, ar fi urlat unii că "popii nu fac nimic și sunt niște hoți" și că "la muncă cu toți popii". Dar dacă guru "m-am simțit împlinit", "vai ce cuvinte pline de înțelepciune". Vreți o "transformare" în viața voastră? Practicați rugăciunea inimii și faceți metanii. Să vedeți atunci transformare. Rugați-vă zilnic și ziceți de cât mai multe ori pe zi rugăciunea inimii: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul." Faceți metanii în fiecare zi și spuneți această rugăciune și să vedeți atunci ce transformare. Dar nu e cool. Nuuuuu. Să asculți un guru este cool.
De ce nu ne merge bine? Păi cum se ne meargă bine când conducătorii țării și persoanele publice își fac poze cu guru, în loc să fie în biserică? Cum să ne meargă bine când ne facem selfie-uri cu guru în loc să fim în fața Crucii pe care este răstignit Cel ce a venit în lume ca să te mântuiască. Iisus Hristos a deschis Raiul pentru tine și tu te duci să îți faci poze cu guru. Ce a făcut guru ăla pentru mântuirea ta?? NIMIC.
În opinia lui guru ăsta, dragostea într-un cuplu până la adânci bătrâneţi, ca în cărţile copilăriei noastre, este de fapt "cărţile acestea au fost scrise de nişte naivi care, de fapt, nu au fost niciodată fericiţi în viaţa lor.." Frumos, foarte frumos. M-a mișcat enorm. În mintea lui îngustă, acele cărți au fost scrise de niște naivi. Cunosc atât de multe cupluri care au trăit și încă mai trăiesc cu aceeași dragoste și la bătrânețe. De ce? Pentru că ei chiar se iubesc din prima clipă. Normal că tinerii din ziua de astăzi se despart dacă ajung la căsătorie (dacă ajung și acolo) din interes, din pricina frumuseții care este trecătoare, din fel și fel de motive mai puțin iubirea. Vedeți cazul lui Mihai Neșu. Un tânăr fotbalist, care credea că toată viața lui va face sport și că va câștiga foarte mulți bani, ajunge să fie paralizat din cauza unui accident nefericit. Ce a făcut soția lui ca să îi fie sprijin? L-a părăsit. Atât a durat "iubirea" ei față de el. Scuza? “Nu pot sa stau cu un barbat paralizat" - a declarat fosta soție a lui Mihai Neșu. Ce s-a întâmplat cu Mihai Neșu? Și-a găsit fericirea chiar și prin boală. S-a botezat creștin ortodox, este ctitor și face fapte de milostenie.
Vreți să fiți fericiți? Iată aici o listă a fericirii:
♦ Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor.
♦ Fericiţi cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.
♦ Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul.
♦ Fericiţi cei ce flămânzesc şi însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.
♦ Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui.
♦ Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
♦ Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
♦ Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este împărăţia cerurilor.
♦ Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea.
♦ Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri, că aşa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi. - Matei 5, 3-12
Nu avem nevoie de un guru ca să ne zică cum să fim fericiți pentru că....."Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în împărăţia cerurilor." Matei 5, 19
Vreți să vă "transformați"?
"Căci zic vouă: Că de nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor şi a fariseilor, nu veţi intra în împărăţia cerurilor.
Aţi auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.
Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.
Deci, dacă îţi vei aduce darul tău la altar şi acolo îţi vei aduce aminte că fratele tău are ceva împotriva ta,
Lasă darul tău acolo, înaintea altarului, şi mergi întâi şi împacă-te cu fratele tău şi apoi, venind, adu darul tău.
Împacă-te cu pârâşul tău degrabă, până eşti cu el pe cale, ca nu cumva pârâşul să te dea judecătorului, şi judecătorul slujitorului şi să fii aruncat în temniţă.
Adevărat grăiesc ţie: Nu vei ieşi de acolo, până ce nu vei fi dat cel de pe urmă ban." Matei 5, 20-26
Vreți să fiți desăvârșiți?
"Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău".
Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,
Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.
Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Au nu fac şi vameşii acelaşi lucru?
Şi dacă îmbrăţişaţi numai pe fraţii voştri, ce faceţi mai mult? Au nu fac şi neamurile acelaşi lucru?
Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este." Matei 5, 43-48” - a scris jurnalistul și teologul Cornelius Florin (sursă foto colaj) pe un site social.

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei a subliniat faptul că „avem atâția preoți cu har pe care ar putea să vorbească zile întregi și să dea sfaturi de viață extrem de utile, practice și de bun simț fără să "intre" deloc pe linia religioasă însă noi preferăm să primim în audiență la Minister un yoghin care să ne spună că solul e important.”

Iată textul integral:

„În stânga e Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, iar în dreapta e Jaggi Vasudev - cunoscut drept Sadhguru, care este fondator al mişcării „Salvează Solul".
Sadhguru, de care eu nu am auzit până acum, cică ar fi cel mai urmărit yoghin de pe rețelele sociale, cu peste 2,2 miliarde de vizualizări.
Sadhguru a fost intervievat de Andreea Esca și le-a vorbit miilor de români prezenți la Arenele Romane despre importanța salvării solului.
<Andreea Esca: Este prima dată când stau de vorbă cu un guru. Așa că, aș dori să vă întreb, ce este definiția unui ,,guru”?
Sadhguru: ,,Gu” înseamnă întuneric, iar ,,ru” este cineva care înlătură întunericul! Dacă eşti pe o stradă întunecoasă și ai o lanternă în mână, acesta este gurul tău în acel moment. Dacă cineva te face să vezi ceva ce tu nu poți vedea, acesta este guru tău.”>
Avem atâția preoți cu har pe care ar putea să vorbească zile întregi și să dea sfaturi de viață extrem de utile, practice și de bun simț fără să "intre" deloc pe linia religioasă însă noi preferăm să primim în audiență la Minister un yoghin care să ne spună că solul e important.
Marea cântăreață Loredana a scris după întâlnirea cu yoghinul că "Visul meu s-a îndeplinit!!! Atât de binecuvântată mă simt să fiu alături de Sadhguru"
Huh, what?!
Noroc că Biserica Ortodoxă e singura instituție din România cu încrederea oamenilor în creștere, altfel eram vai de noi. Mă rog, unii dintre noi, cei rămași fără repere adevărate.
Paște binecuvântat! ” - a scris jurnalistul mai sus menționat pe un site social.

O altă postare de pe un site social care mi-a atras atenția față de „evenimentul” prezentat în acest articol a fost a lui Robert, el a subliniat că multi s-au dus repede sa il vada. Daca esti cu guru si cu mantrele lor, atunci esti "la moda". Daca esti Creştin si cu Biserica, atunci esti "invechit".

Iată textul integral:

„Ceva guru yoghin a ajuns la Bucuresti. Multi s-au dus repede sa il vada. Daca esti cu guru si cu mantrele lor, atunci esti "la moda". Daca esti Creştin si cu Biserica, atunci esti "invechit". L-am ascultat si eu total intamplator pe acest guru acum cateva saptamani si mi s-a parut un scamator-escroc.
In timp ce intelegem libertatea tuturor de a crede in ce doresc ei, noi suntem intai de toate un popor CREŞTIN. Progresiştii cu guru să nu isi mai bata joc de Catedrala Mantuirii Neamului sau de credința poporului român.”
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe