19 Aprilie 21

În amintirea IPS PIMEN, o scurtă povestire!

   Cu ani in urma, Ministrul de Interne al Portugaliei, insotit de cel mai mare poet al lor pe vremea aceea, au venit sa viziteze Bucovina.
Fiind persoane oficiale si vrand sa vada manastirile Bucovinei, au vrut sa se prezinte Arhiepiscopului locului si sa-l cunoasca. Parintele Arhiepiscop nefiind la sediu si musafirii afland ca este la caminul de batrani, au mers sa se intalneasca cu el acolo. Tatal meu care era in delegatie, i-a dus pe santier. Acolo, s-au apropiat si au gasit un grup de calugari si muncitori cu cizme de cauciuc care sapau in sant la instalatia electrica ce trebuia sa alimenteze acel camin. Atunci cand tata i-a dus in mijlocul muncitorilor, musafirii nu intelegeau ce cautau acolo si se intrebau unde este Arhiereul. Cand l-a aratat pe unul dintre cei ce munceau, imbracat cu o haina ponosita si murdara de la munca, tata le-a spus: Iata, Arhiepiscopul.
   Acestia, privindu-l au inceput sa zambeasca crezand ca e o gluma. Dar privind in ochii tatalui meu si vazand ca este foarte serios, si-au dat seama ca aceasta este realitatea. Dupa prezentarile de rigoare, spre stupoarea portughezilor, au conversat cam timp de cinci minute in limba franceza. Pe drumul de intoarcere, i-au marturisit tatalui meu ca nu au crezut ca o sa vada asa ceva vreodata... La ei in Portugalia, un Arhiepiscop este insotit de garzi personale si o intrevedere cu o asa inalta fata bisericeasca este un mare privilegiu. La despartire, i-au spus tatalui meu ca vor merge in Portugalia si vor spune ce smerit si ce mare Arhiereu are Bucovina.
 
(Text preluat via părintele Alexandru Lungu, Facebook)
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe