27 Iunie 22

ÎMPREUNĂ vom reuși! Alături de Irene Ecaterina

Când aflăm că cineva este în suferință, datoria noastră de creștini este aceea de a ne ruga unii pentru ceilalți. Acum este momentul să fim alături de Irene Ecaterina, fiica cea mică a arhidiaconului și protopsatului Mihail Bucă  . Este momentul să ne unim cât mai mulți prin rugăciune iar Dumnezeu se va milostivi pentru rugăciunile noastre și prin mijlocirea sfinților.

Vom începe un canon de rugăciune la miezul nopții, în care vom săvârși unul din următoarele acatiste sau canoane de rugăciune:
♦ Acatistul Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon
♦ Acatistul Sfântului Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeei
♦ Acatistul Sfinţilor Mucenici Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian
♦ Canon de rugăciune către Sfinţii Mucenici doctori fără de arginţi Chir şi Ioan şi către cei împreună cu dânşii
♦ Orice acatist sau canon de rugăciune către sfinții la care avem mare evlavie
De ce la miezul nopții? Pentru că alegem modelul Mântuitorului care s-a rugat în Grădina Ghetsimani. Sfântul Ioan Gură de Aur așa a mărturisit despre rugăciunea rostită noaptea: „Aşa cum rugăciunile făcute noaptea de Apostolii Pavel şi Sila au deschis porţile temniţei, tot aşa şi rugăciunea făcută noaptea de către creştini poate deschide porţile Cerurilor”.
Oricine dorește să se alăture acestui canon de rugăciune este bine venit. Cei care sunt în neputințe și nu se pot ruga în miez de noapte, din diferite motive bine întemeiate, pot săvârși acatistele sau canoanele la orice oră poate, fiecare după putința sa. Fiecare creștin să săvârșească acest canon de rugăciune la locul său de rugăciune.
Să ne rugăm pentru sănătatea trupească și sufletească a Irenei Ecaterina dar și pentru întărirea părinților ei, arhidiacon Mihail și Daniela.

„Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea!” (Ioan 16, 33).

Lumina Cuvântului.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe