24 Septembrie 20

ÎMPĂRTĂȘANIE cu linguriță de plastic în București

   Unul dintre preoții de la Biserica Sfântul Nicolae „Dintr-o Zi”, părintele Nicolae Dima a decis ca ar fi „bine” să împărtășească credincioșii cu Trupul și Sângele Mântuitorului cu ajutorul unei LINGURIȚE DE PLASTIC (vezi video). Văzând captura foto de la respectivul „eveniment” pe un site social, poze publicate de jurnalistul Cornelius Florin, am rămas pur și simplu interzis... 
   Uneori am impresia că ne cam tăiem craca de sub picioare ... adică pentru ce motiv a făcut asta? Poate oricine să vină la Biserică pentru a se împărtăși cu propria linguriță? Ce se întâmplă cu lingurița „de unică folosință” după împărtășire? 
   „Conform rânduielilor bisericești ORICE obiect de cult folosit pentru slujbe se sfințește înainte de a fi folosit. Veșmântul preotului se sfințește, cădelnița se sfințește, potirul se sfințește. Da, inclusiv lingurița de la Împărtășanie. Slujba de sfințire a obiectelor de cult se găsește în Molitfelnic. Acum am o întrebare: lingurițele de plastic folosite la împărtășirea credincioșilor au fost sfințite? Iar după ce s-au împărtășit credincioșii unde au ajuns acele lingurițe?? Dacă mi se răspunde "s-au ars", nu ține.” - scrie jurnalistul Cornelius Florin.

   Dragilor, treaba stă cam așa....slabi în credință suntem TOȚI, indiferent de „rang”, iar cine nu crede că Trupul și Sângele Mântuitorului NU îmbolnăvește, să nu se împărtășească ... astfel nu trebuie să se facă rabat de la rânduiala liturgică, sau prin acest lucru să se facă smintire în Biserică. 
   Am înțeles treaba cu „turnatul” Sfintei Împărtășanii în gura credinciosului în țările în care Ortodoxia este clar minoritară, cu imense riscuri ... dar asta cu „lingurița multiplă” în România, e prea mult!

   Crezi că în Potir este Hristos? Perfect, te Împărtășești! Nu crezi? Ghinion, NU te împărtășești! Pai nu spune așa rugăciunea de dinainte de împărtășire? ”Cred, Doamne, și mărturisesc că Tu ești cu adevărat Hristos, Fiul lui Dum­nezeu celui viu, Care ai venit în lume să mântuiești pe cei păcă­toși, dintre care cel dintâi sunt eu. Încă cred că acesta este însuși Prea­curat Trupul Tău și acesta este însuși Scump Sân­gele Tău.” Nu uitați ce este în Potir ... „Cinei Tale celei de taină, Fiul lui Dumnezeu, astăzi părtaș mă pri­mește, că nu voi spune vrăjmașilor Tăi Taina Ta, nici sărutare îți voi da ca Iuda; ci, ca tâlharul mărturi­sin­du-mă, strig Ție: Pomenește-mă, Doamne, întru Îm­pă­răția Ta.”

   Într-un articol mai vechi îl menționam pe părintele Sorin Croitoru, să ne amintim: „Aha, care va să zică vine lumea cu lingurița de acasă ca să se împărtășească.. Foarte bine! Dar mai întâi aplicăm canoanele Sfintei Biserici, iată cum facem: tu vii, îmi aduci lingura, îi pui etichetă cu nume, o lași la mine. Trebuie să ți-o sfințesc, e clar? O lași la sfânta biserică. Buun. Duminica viitoare vii la biserică. Vrei să te împărtășești? Păi nu poți în timpul slujbei, că n-am eu timp să-ți caut lingura prin pungă, doar nu ești numai tu cu pretenții din astea, am o pungă întreagă. Așadar, eu îi împărtășesc în timpul slujbei pe cei fără aere din astea, oameni simpli, cum erau moșii și strămoșii lor. Buun, s-a terminat Sfânta Liturghie, hai și tu, fricosule, tu, ăla care te temi de viruși din Sfântul Potir! Ți-am gasit lingura, hopa, mare băiatul, gata, L-ai primit pe Hristos! Stai, unde fugi așa?? Așteaptă-i pe toți cei din grupul "simandicoșilor", lingurile cui le lăsați? Nu vă mai trebuie de-acum? Bine, acum lingeți bine lingurile, să vă văd eu, să fiu sigur că nu rămâne vreo picătură din Sfântul Sânge pe ele.. Ce? Vreți să vi le ling eu? Da ce, s-a întâlnit hoțul cu prostul? Voi nu mâncați după alții și eu să ling după voi?? Eu ling după cei care mănâncă după alții. De cei care se îngrețoșează de frații lor și eu mă voi îngrețoșa! Bine, ați lins toți.. Acum vă aduc un lighenaș cu apă, ca să le și spălați. Le-ați spălat frumos? Hai, toți cu lingurile în pungă, ne mai trebuie, fiilor. Ce?? Vreți să le luați acasă?? Păi trebuie să rămână în Sfântul Altar, dacă nu, o luăm de la capăt, iar trebuie să le sfințesc! Ce?.. V-ați săturat, nu mai vreți să vă împărtășiți cu lingurile proprii? Păi bine, fraților, așa spuneți! Știam că-i greu, dar astea-s canoanele.. Păi degeaba Sfânta Biserică folosește o singură linguriță la Sfânta Liturghie?.. Mânca-v-ar raiul să vă mănânce!”
   
   Să ne înțelegem, problema nu este lingurița în sine, ci profanarea a ceea ce este mai SFÂNT pe acest pământ, a însuși Trupul și Sângele Mântuitorului de către cei care îl urăsc pe Hristos prin aceste „mijloace de dresaj plasticos” ... problema e atacul direct la esența creștinismului și capitularea fără nici o logică în acest război contra creștinismului care nu se va termina niciodată în această viață... 

   Nu a ajuns această informație la toți preoții?? Anunț OFICIAL: Toate Bisericile Ortodoxe autocefale rămân fidele tradiției liturgice ortodoxe de împărtășire a credincioșilor!!!

   P.S. 1 Nu mă deranjează faptul că preotul avea mască la gură, cu toate că nici statul nu îl obligă să o poarte în serviciul liturgic, mă deranjează faptul că, fără să vrem, intrăm într-o periculoasă pantă „seculară” ... sper că acest eveniment să nu fie „începutul” unui „trend”, ci o excepție, o ieșire în decor rapid redresată.

   P.S. 2 Părerea mea despre această pandemie, despre acest virus, e clară. Virusul există și e ucigaș, nu mai ucigaș însă decât cancerul (nu ne mai interesează acum), nu mai ucigaș decât SIDA (nu mai e de „actualitate”), nu mai ucigaș decât multe alte boli cu care se moare și astăzi de mult mai multe ori decât din pricina lui Covid-19, dar nimeni nu se mai chinuie să facă un „vaccin” și pentru aceste boli ... acum Covidul este la moda. Însă până la a-L crede pe Hristos inferior virusului Corona ...e de neconceput.
   Toate măsurile cu distanțarea FIZICĂ, nu socială, sunt normale. În clasele primare sau generale învățam, cel puțin eu, nu știu dacă se mai învață acum, despre „spațiul personal”, da, despre respectarea spațiului personal al interlocutorului. În „educația” pe care ar trebui să o avem cu toții, trebuie să știm că atunci când tușim trebuie să ne acoperim gura, de preferat cu un șervețel de unică folosință, atunci când suntem bolnavi trebuie să ne protejam și să-i protejăm pe cei de lângă noi, astfel încât să nu îi îmbolnăvim și pe ei....lista poate continua. Lucruri de bun simț ... astăzi am uitat cu desăvârșire de ele, pandemia însă ne obligă să le respectăm de frică, așa am ajuns! În zilele noastre totul trebuie făcut „ca la carte” de frica amenzilor, de frica morții, de frică ... asta îmi amintește de comunism. Sănătate ... 

Recomandare:

Știința CONFIRMĂ, Sfânta Împărtășanie NU îmbolnăvește
7 motive pentru care Sfânta Împărtășanie nu transmite virusuri (sau alte boli)
Descoperiri ȘTIINȚIFICE, Sfânta Împărtășanie: „apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot vindeca.” Cheia este CREDINȚA
O relatare cutremurătoare despre Sfânta Împărtășanie
Fiecare cu lingurița proprie la Sfânta Împărtășanie?
Despre împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului în vreme de molimă, epidemie sau pandemie conform învățăturii Bisericii
 
...
 
Foto captură: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
PoPa Dima asta fost director la trinitas, mi se pare mai mult catolic decat ortodox dupa ciocul și ochelarii aia care-i poarta, cine știe cați spioni infiltrați au catolicii la ortodoxi,sa-i fie rușine !!!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe