17 Ianuarie 21

Ierom. Dimitrie Ivasco – NU CRED ÎN MOŞ CRĂCIUN

   Moș Crăciun nu există, chiar dacă unii preoți îl aduc și la biserică în această perioadă. Masca și iluzia nu-i a creștinismului. Moș Crăciun se demască în Biserică, nu se promovează prin Biserică. Puneți-l să se spovedească și să se împărtășească. O să aibă curajul vreun preot să spună: “Se împărtășește robul lui Dumnezeu, Moș Crăciun?!? Ci cel ce este dincolo de mască se împărtășește și nu masca, Gheorghe, Ion, Mihai (Crăciun, doar dacă așa îi este numele de botez), etc.

   Rugămintea mea este: Nu vă mai prostiți copiii cu treaba asta, că o să îi faceți să nu mai creadă nici în Dumnezeu, când vor crește mari și se vor izbi de greutățile vieții, crezând că până la urmă toate sunt povești frumoase inventate de părinți în anii copilăriei, ca să le formeze o lume în roz… și vor crede că povestea lui Dumnezeu e una tot la fel, inventată… pentru a oferii speranțe deșarte oamenilor într-o lume mai bună dincolo de lumea asta.

   Cu toții vom da seama de tot ce facem și ce gândim în lumea aceasta, care nu e deloc roz, ci plină de greutăți. E un război nevăzut între bine și rău, până la sfârșitul lumii acesteia a păcatului.

   Învățați pe copii să fie eroi ai binelui, într-o lume în care răul e amestecat cu binele, dar și să înțeleagă că frumusețea stă în Biruința mereu a Binelui numai prin Iisus Hristos !
 
Articolul complet pe: teologie.net / foto credit: Doxologia.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe