08 August 22

IERI VS ASTĂZI. Mai săraci, mai subordonați, mai proști ...

IERI VS ASTĂZI.

1.Ieri, era retrograd să folosești cuvintele "mama" și "tata",musai "părinte 1" și "părinte 2". Erai un medieval dacă împărțeai lumea între femei și bărbați. Genul neutru, fluid era obligatoriu de recunoscut. Azi,s-a modificat schimbarea. La putere a revenit "mama" care fuge cu copiii din calea războiului, "tata" care rămâne acasă, bărbații luptă și sunt chemați la arme, femeile trebuie aparate. Ironic, cei mai activi în folosirea acestor cuvinte "retrograde" sunt cei care ieri scriau ode despre părinte 1 și părinte 2. Totuși, genul fluid ce face? Luptă sau stă acasă cu copiii?
2.Ieri dacă invocai libertatea riscai să îți iei multe șuturi. Libertate? Nu, nu, sănătate în primul rând, supraviețuirea, viața ! Astăzi, toată lumea își pune hastagul corect, luptă pentru libertate, e permis. Oamenii sunt invitați să moară pentru libertate. Aceleași personaje și ieri și azi,discursul diferă.
3. Ieri paradigma era contra statului național, azi mergem la război pentru independența statului național.
4. Ieri era despre minorități, despre drepturile lor, azi s-a șters această temă. Ieri era la putere cardul. Plasticul. Ce învechit erai dacă nu aveai card, dacă nu plăteai cu el.. Azi, cashul este la putere. Bancomatele sunt nefuncționale, magazinele nu acceptă plata decât cu hârtiuțe..
5. Ieri erai bastonat dacă mergeai la protest, azi ești cel mai bun cetățean, empatic, cool, dacă te aduni cu zecile de mii, sutele de mii, să protestezi. Motivul face diferența :când lupți pentru libertatea ta, ești nasol. Când lupți pentru libertatea altora, ești cool.
6. Ieri erai un nenorocit dacă ți se părea injust să se solicite certificatul verde la cazarea într-un hotel. Azi ești un putinist nenorocit dacă observi că pensiunile și hotelurile sunt pline de refugiați, fără niciun certificat verde. Aceiași oameni care ieri urlau despre necesitatea certificatului verde, azi te sfâșie dacă îl menționezi.
7. Ieri statul român își închidea spitalele pentru proprii cetățeni, azi este generos și se oferă să trateze răniții ucraineni. Cetățenii români? Ee, nu e grav! Să știți că nu numai bugetul de pensii al Italiei s-a ușurat, ci și al României...
8. Ieri urlam după spitale, cheltuiam banii pe izolete, măști, vaccinuri, azi le-am dat dracu' și cumpărăm arme. Aștept ziua când discursul se va schimba și se vor lua măsuri pentru cetățenii acestei țări. Aștept...
9.Ieri era oribil să te duci la biserică, "pupătorii de moaște", azi filmăm și lăudăm oameni care se roagă în centrul unui oraș din Ucraina. Aceiași imbecili, ieri erau scârbiți, azi sunt pătrunși de frumusețea momentului.
10.Ieri eram îngrijorați pentru facturi, azi suntem gata să devenim săraci lipiți și să susținem "lupta pentru independența". Nici prin cap nu ne trece că am putea fi manipulați... Mai săraci, mai subordonați, mai proști..
11.Ieri luptam era împotriva discriminării, azi expulzăm sportivi, muzicieni, artiști pentru simpla vină de a fi ruși. E apartenența la un popor un stigmat? Da? Se acceptă? Și atunci de ce mai blamåm ipocrit h@locaustul? Ieri blamam comunismul, cu listele lui negre, azi facem altele.. Ieri fiecare viată conta, cel puțin așa era mantra, azi filmăm reportaje CNN pe un pod, lângă trupul unui soldat rus mort. Îl filmåm, ne bucurăm...
Înțelegând cât de ușor suntem de manipulat, elitele au căpătat adicție în acest sens. Ne mută cum și când doresc. Pas cu pas, din pandemie, în război, până la victoria finală care nu-i departe!
Pe "ieri" îl știți, pe "azi" îl trăiți, dar "mâine"? Să ne fie frică de "mâine"! Sămânța acestui "mâine" este în acest prezent pe care îl tratăm superficial, uitând că și el a fost născut din orbirea noastră de "ieri".."

Autor: Ana Iordanescu - sursă: Madalin Pribu. / sursă foto: ziaruldeiasi.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe