09 Decembrie 22

Icoana blândă a Sfintei Parascheva

Cuminți, răbdători și retrași în rugăciune, aceasta este icoana adevărată a pelerinajului din acest an, a celor ce au străbătut mii de kilometri pentru a fi mângâiați de Sfânta Parascheva.
Femei, copii și bărbați, de diferite vârste și poziții sociale, români sau străini, dar împreună pelerini, s-au adunat anul acesta în jurul Catedralei Mitropolitane din Iași pentru a fi alături de Cuvioasa, de ziua ei.
Cu toții îi urmează Sfintei, nu din obligație sau interes ci din credință și iubire. De altfel, pelerinajul fără aceste componente nu își atinge scopul, rămâne un fenomen religios analizat cu superficialitate de cei ce privesc din afară.
După doi ani în care pelerinii au fost judecați și acuzați de transmiterea covidului, încercându-se tot felul de metode de discreditare a sărbătorii, anul acesta imaginea pelerinajului demonstrează credința și iubirea pe care credincioșii o au față de ocrotitoarea Moldovei.
De ce vin mii de oameni an de an la Sfânta Parascheva?
Pentru a aduce mulțumire față de iubirea cu care Sfânta lucrează în viața fiecăruia.
Pentru a cere cu sfială să mijlocească către Dumnezeu.
Pentru a-i urma Sfintei Parascheva pe drumul mântuirii.
Pelerinajul este un urcuș duhovnicesc, o cale pe care pornim străduiți de Sfinți și de pilda vieții lor, la capătul căreia ne așteaptă mereu Hristos.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe