23 Ianuarie 22

Halucinantul Vasile Bănescu a spus că ierarhii sau preoții care vorbesc despre vaccinare TREBUIESC SANCȚIONAȚI

Zice domnul Bănescu (foto) în stilu-i caracteristic: „Poziţia Patriarhiei Române a fost constant una echilibrată de realism şi una adecvată la realitate, respectând echilibrul între cele văzute şi cele nevăzute. Niciodată un creştin autentic nu se hazardează să creeze un dezechilibru prin discursul său între cele două planuri. A vorbi critic şi nepregătit despre subiecte dintr-o sferă care nu îţi aparţine nu cred că este ceva onorabil. Patriarhia Română a sfătuit permanent pe toţi ierarhii ei să nu se antepronunţe şi să nu se pronunţe în domenii care depăşesc pregătirea profesională, teologică.
Aceste persoane, izolate, dar care fac audienţă pentru faptul că au un mesaj strident, sunt persoane care fac parte dintr-o administraţie locală bisericească. Aceste cazuri trebuie sancţionate pentru că nu există raţiune pentru care un cleric s-ar putea imixa într-o problemă medicală, socială şi trebuie tranşată cu un instrumentar propriu şi nu teologic”

Pot înțelege că Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române acum ceva zile a avut un derapaj, după acesta altul, și acum iar? Părerea mea, că doar am și eu drepturi ca și domnul Bănescu, așa prost cum mă crede dânsul probabil, ar cam trebui să dea declarații doar în nume propriu! Cum de ce? Tot aruncă prin mocirlă Patriarhia BOR cu astfel de declarații și nu este deloc creștinește ce face!
Domnule Bănescu, ce credeți că ar fi spus Sfântul Maxim Mărturisitorul despre declarațiile dumneavoastră vădit comuniste și fără nici o legătură cu prea-plinul adevărului și libertății date de Dumnezeu omului?

Sfântul Maxim Mărturisitorul s-a împotrivit eresului monoteliţilor contra Împăraților vremii, boierilor și chiar Patriarhului, totul pentru ADEVĂR, și cu ce chinuri ... Nu se cuvine să spunem adevărul despre un vaccin (contra covid-19...) care nu imunizează, nu te scapă de ATI și care nu ar trebui să fie obligatoriu? Cine este Vasile Bănescu pentru a da astfel de directive de tristă amintire? Trăim în Europa democrată sau în Coreea de Nord?

”„Când afirmă „aceste cazuri trebuie sancționate” nu cumva și-a depășit competența și creează dezechilibru între (sic!) lumea văzută și cea nevăzută? Nu știu, „persoane, izolate, dar care fac audiență pentru faptul că au un mesaj strident” e bine țintit, dar el face audiență, neizolat fiind, tocmai pentru că spune numai tâmpenii într-un limbaj de lemn care, deși cu pretenții intelectualiste, trădează o prostie crasă. Nu știu cât îl vor mai ține, dar mie să nu-mi poarte cuvinte...” - a scris pe un site social părintele Petru Marcel Suciu.

Citește și: Oamenii de știință chinezi au creat în 2015 un SUPERVIRUS pulmonar, au transferat o proteină de la lilieci în virusul SARS

Foto credit: Basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe