09 Decembrie 22

Halloween, mic tratat de demonologie?

De câțiva ani, printre sărbătorile importate din Occident, Halloweenul a câștigat din ce în ce mai mult teren. Fie că vorbim de magazine comerciale, restaurante sau puburi, filme sau evenimente în media, observăm mai peste tot o forfotă imensă dedicată marelui eveniment al Halloweenului.
Fie că vrei sau nu, în mod inevitabil te lovești de tot felul de pregătiri în comunitățile din care faci parte. Mai nou, școlile și grădinițele se pregătesc temeinic de astfel de petreceri lugubre, în care copiii sunt angrenați să se costumeze și să își imagineze fel de fel de puteri supranaturale.
Dincolo de marketing, pentru că în perioada Halloweenului vânzările cresc în mod substanțial, dincolo de originile păgâne celtice, de ce noi, românii, simțim nevoia să unei astfel de sărbători?
Care este motivul pentru care ne lăsăm copiii să se îmbrace în monștri, diavoli sau alte ființe malefice, toate desigur cosmetizate într-o imensă parodie?
Nu țin minte să îi fi obișnuit la școală pe copii să scoată din poveștile românești eroii și să își dorească să devină peste noapte zmei, balauri sau alte creaturi malefice.
Oare câți dintre părinți le explică propriilor copii "frumusețea" dorinței de a deveni mort sau de a produce un rău cuiva?
Demonii nu sunt creaturi simpatice ce țopăie pe canalele desenelor din loc în loc sunt ființe reale al căror unic scop este acela de a se împotrivi mântuirii și învierii noastre.
Copiii ar trebui să își dorească să își descopere chipul lui Dumnezeu în ei. Să aspire spre lumină și Înviere, spre viața și nu spre moarte, spre Dumnezeu și veșnicie.
Sărbătoare este aceea unde în spatele fiecărui element, îl regăsim și ne regăsim în Dumnezeu!

Autor: Constantin Răzvan Popovici.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe