21 Octombrie 20

„Guvernul lui Ludovic Orban a încălcat drepturile religioase ale ortodocșilor”, confirmarea vine din partea OSCE

   La jumătatea lunii iulie, OSCE a publicat un raport despre cum au reacționat țările ce fac parte din organizație, până în acel moment, de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Organismul a analizat, sub mai multe aspecte, modul în care guvernele celor 57 de țări, câte fac parte din această instituție inter-guvernamentală, au acționat asupra securității și apărării drepturilor cetățenilor lor.

   Documentul specialiștilor în drepturile omului a confirmat ceea ce atât CCR, cât și Avocatul Poporului, au constatat, alături de milioane de români: guvernul Ludovic Orban A ÎNCĂLCAT drepturile omului prin interdicțiile și măsurile luate împotriva propriului popor.

   Mai mult, guvernul PNL a interferat în interiorul unor organizații, cum ar fi Biserica Ortodoxă Română, impunând măsuri discriminatorii. Prin ceea ce a făcut cabinetul de la București, s-a creat o stare de opoziție între cei care sunt ortodocși practicanți și ceilalți. Interdicția împărtășirii prin intermediul linguriței și din același potir și recomandările făcute, prin utilizarea unor pahare și lingurițe de plastic, prin neatingerea obiectelor de cult, a fost o imixtiune de nepermis în cult și în dreptul religios, lucru constatat de OSCE.

   Guvernul Orban a împărțit, prin deciziile sale, România în două: cea a creștinilor ortodocși, singurii, alături de greco-catolici, care se împărtășesc cu lingurița, și ceilalți, lucru de nepermis. Legile trebuie să se aplice unitar, nu discreționar, și trebuie să nu vizeze o anumită categorie de oameni, așa cum s-a întâmplat și încă se întâmplă, din nefericire. Împărtășirea credincioșilor este, în continuare, interzisă la comun.

   Așa cum și Cătălin Raiu, expertul OSCE din România pe drepturi religioase, remarca, prin deciziile luate de PNL se instituie ”renașterea unui nou tip de discriminare, mult mai subtilă și care disociază între ceea ce se consideră a fi un comportament teologic bun (ex: ceremonii religioase fără atingerea/sărutarea obiectelor sfinte), respectiv unul rău (ex. folosirea linguriței unice la împărtășanie)”.

Citește articolul complet pe: stiripesurse.roOSCE confirmă că Guvernul a Ludovic Orban a încălcat drepturile religioase ale ortodocșilor - COMENTARIU
 
Sursă: stiripesurse.ro / foto credit: playtech.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe