24 Octombrie 20

Grecii vor merge la Biserică din data de 17 mai 2020

   Credincioșii Bisericii Ortodoxe din Grecia se vor putea întoarce la sfintele slujbe, din cadrul Bisericilor, începând cu 17 mai, asta în urma relaxării restricţiilor privitoare la lăcașurile de cult, restricţii ce s-au aplicat în Grecia începând cu data de 19 martie. Bisericile se vor redeschide credincioşilor pentru rugăciuni particulare cu două săptămâni mai devreme, pe 4 mai, a anunțat ieri premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de Agenția de știri Ortodoxia.

   Chiar dacă bisericile se vor redeschide, participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie va fi în continuare supusă unor reguli stricte asupra cărora trebuie să se pună de acord Sfântul Sinod și experţii din domeniul medical, a adăugat premierul.

   „Permiteți-mi să mă adresez Bisericii”, a spus Mitsotakis, „Îi mulțumesc arhiepiscopului și clerului pentru înțelegere și cooperare. Sărbătorirea Paştelui a fost grea pentru toată lumea anul acesta. Dar a devenit clar că era necesar pentru noi toți. Din 4 mai, bisericile vor fi deschise pentru rugăciunea individuală, iar de duminică, 17 mai, credincioșii vor putea participa la Sfânta Liturghie și la alte slujbe”, a declarat acesta, citat de teologi.ro, conform orthochristian.com .
 
Foto: Preafericitului Părinte Ieronim II, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade
Preşedintele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe