20 Octombrie 20

Google a fost amendat de către CNCD din cauza apariției denumirii „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicația Google Maps

   Vă reamintim că la începutul lunii mai 2020, denumirea „Catedrala Mântuirii Neamului” a fost schimbată pe Google Maps, noul nume fiind „Catedrala Prostirii Neamului”.

   Și site-ul deinteres.ro a reacționat la acea dată: Incredibil, bătaie de joc din partea dușmanilor Bisericii contra Catedralei Naționale, Reacții virulente după ce pe Googe Maps apare afișat „Catedrala Prostirii Neamului” în loc de numele real, Patriarhia BOR reacționează: „este încă o probă a urii, frustrării și grosolăniei”, A fost găsită persoana care a schimbat pe Google Maps denumirea Catedralei Naționale.

   „Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a dispus sancționarea Google România cu amendă în valoare de 10.000 de lei din cauza apariției denumirii „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicația Google Maps.

   Conform CNCD, decizia Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate.” - scrie romania.europalibera.org .

   „Le mulțumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii și, punctual, la adresa Catedralei Naționale.

   Sesizarea vulnerabilităților unor importante sisteme informaționale, oricui ar aparține acestea, precum și sancționarea pasivității față de o asemenea sesizare, este un gest moral de normalitate civică. Asemenea vulnerabilități informatice, mai ales când ele apar la un nivel atât de înalt, pot periclita imaginea oricărei alte instituții, deci sunt total inacceptabile, remedierea lor fiind o datorie”, a adăugat purtătorul de cuvânt al BOR, conform digi24.ro .

   „Se recomandă ca în viitor Google București să informeze acționariatul privind situații similare, să traducă codul de conduită și în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, transmite CNCD.

   „Decizia Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate”, potrivit CNCD, se arată într-un articol digi24.ro .
 
Foto captură: Google Maps
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe