17 Ianuarie 21

Glorie eternă, eroilor neamului nostru românesc.

- 1 DECEMBRIE -
    - ZIUA ROMÂNIEI -
- "DULCE ROMÂNIE, ȚARA MEA DE GLORII, ȚARA MEA DE DOR".(Mihai Eminescu).
- Un gând frumos, o lacrimă sinceră, o inimă caldă, o șoaptă de rugăciune cu inimă zdrobită și smerită, pentru miile și nenumăratele suflete de eroi, care au umplut cerul cu suspinul și durerea lor.
- O durere mucenicească și sfântă,  izvorâtă din furia gloanțelor, baionetelor și schijelor de obuz nemiloase care mușcau din trupurile lor tinere, în care băteau inimi calde, mânate de tinerețe și de curajul ostășesc, pline de dorul fierbinte al demnității și libertății naționale aici în sfântul pământ românesc.
- Apoi cuprinși de fiorul morții, cu sângele lor curat și vitejesc, au adăpat brazdele țării în toate câmpurile de luptă, plecând în veșnicia cerului pentru totdeauna, să primească nevestejita cunună a biruinței răului, de la Dumnezeu Cel Sfânt.
- În liniștea istoriei, a timpului și a conștiinței acestui neam creștin și Ortodox, ei trăiesc și astăzi cu aceiași căldură și dragoste de neam și țară.
- Poate că eroii și ostașii și astăzi plâng, în cer și în morminte, văzând nevrednicia neamului lor, care i-au uitat atât de repede, deși încă se bucură de pace, liniște și sănătate, tot prin jertfa lor sfântă.
- De aceea astăzi, la acest moment de mare sărbătoare, avem datoria sacră de ai pomeni în inimă, în gând, în altare, la Sfânta Liturghie, la Parastas și la toate rugăciunile de mulțumire.
- Să le aprindem o lumânare, să legănăm o colivă, să frângem un colac, stropindu-l cu vin, fie la morminte, la mausolee, sau la masa celor adormiți în sfintele locașuri, astfel împlinind și noi datoria spirituală, față de ei și față de Dumnezeu.
- Prin aceste gesturi creștinești, putem arăta că în inimile noastre mai lucrează conștiința națională, dragostea de neam și țară, dorul pentru cei plecați în Cer și respectul pentru eroii care dorm și astăzi somnul sfânt, sub glia țării, pentru binele și libertatea noastră.
- Dacă, ne vom uita eroii neamului, care au făurit această Românie Mare, Domnul Dumnezeu va ridica harul de la noi, lăsându-ne în voia istoriei și a timpului, până vom pieri ca neam și țară, datorită lipsei de respect și prețuire, față de jertfele sângeroase, aduse ofrandă curată pentru existența și temelia acestei țări românești, care se cheamă până astăzi,
    ROMÂNIA MARE.
- Glorie eternă, eroilor neamului nostru românesc.
- Odihnă veșnică în cer !
- VEȘNICA LOR POMENIRE !
- VEȘNICA LOR POMENIRE !
- VEȘNICA LOR POMENIRE !
 
Sursă: Părintele Calistrat, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe