27 Noiembrie 22

George Friedman, STRATFOR: Romania trebuie sa fie pregatita sa se apere singura

George Friedman, STRATFOR: Romania trebuie sa fie pregatita sa se apere singura

    România trebuie să fie pregătită să se apere singură. Într-un interviu în exclusivitate pentru Realitatea TV, George Friedman, fondatorul agenţiei de analize Stratfor şi specialist în geopolitică, a explicat care sunt paşii pe care trebuie să-i facem pentru a rezista în faţa expansiunii Federaţiei Ruse şi de ce avem nevoie de o armată puternică.

    GEORGE FRIEDMAN, fondatorul agenţiei de analize Stratfor şi specialist în geopolitică spune, într-un interviu acordat Realitatea TV, că "relaţia SUA cu România devine mai apropiată, datorită localizării sale, faptului că rezistă expansiunii Federaţiei Ruse".

    "Aici suntem acasă. Acesta este un loc unde interesul naţional al României şi interesul naţional american se potrivesc", spune Friedman.
 


Sursa foto: bzi.ro

    Toate măsurile luate de Statele Unite ale Americii pentru consolidarea flancului estic al NATO depind de eforturile României de a se apăra singură, spune Friedman.

    Cât despre articolul 5 din statutul NATO, care prevede că un atac armat împotriva uneia dintre ţările-membre va fi considerat automat unul împotriva tuturor statelor din alianţă.

    Friedman avertizează că România trebuie să fie capabilă să se apere singură. "Sunt trei ţări care au forţe militare pe care le pot trimite, Statele Unite, Marea Britanie, care a redus din efective, şi Franţa. Ţările aflate aproape de dumneavostră nu se află în poziţia de a vă apăra. Când vorbiţi despre război, trăiţi pe un continent unde tratat după tratat a fost încălcat. Dacă eşti american, beneficiezi de luxul de a crede în promisiuni".

    "O armată pe hârtie nu vă va salva. Nu spun că ruşii au de gând să invadeze România, spun că nu am idee cum se vor desfăşura lucrurile. Iar în istoria României, de obicei cel mai rău dintre lucruri se întâmplă", spune analistul.

    Îmi este foarte clar că sunteţi în pericol. Puteţi decide că nu vreţi să vă gândiţi la asta, puteţi spune că nu, nu se va întâmpla, puteţi spune toate aceste lucruri. România trebuie să-şi întărească armata, să-şi procure armele de care are nevoie, şi să fie pregătită să se apere, cel puţin suficient de mult până vin americanii, să devină o ţară modernă, să atragă investiţii, să-şi clădească economia pentru a putea plăti pentru toate acestea", amai declarat Friedman.

Interviul video si sursa articol: Realitatea.net

   
 
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol este reusit,cu adevarat deosebit,titlul este foarte bine ales,subiectul si cuvintele scrise sunt cu adevarat de mare actualitate,de mare interes si importanta,sunt un semnal de alarma pentru noi toti romanii tinand cont de situatia politica si militara care exista in prezent in toate tarile din lume!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe