24 Octombrie 20

„GENDER” SAU NU?

   Curtea Constituțională urmează să decidă astăzi asupra sesizării de neconstituționalitate formulate de Președintele României referitor la Legea pentru modificarea art. 7 din Legea educației naționale nr. 1/2011, în sensul interzicerii în unitățile, în instituțiile de învățământ a activităților „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”, precum și a activităților care contravin principiilor prevăzute la art. 3 al Legii nr. 1/2011.
   Adoptarea legii a stârnit un scandal și un cuib de viespi pe care le-ați putut vedea roind furioase, dar și alarmate, în ultimele săptămâni.
Așa cum v-am obișnuit, împreună cu colegii de la Alianța Familiilor din România am înaintat Curții un amicus curiae (opinie juridică) în acest dosar, în sprijinul legii și al inițiatorului principal al acesteia, dl. senator Vasile Cristian Lungu. 
   În intervenția noastră arătăm că aspectele invocate sunt nefondate, deoarece legea dedusă controlului de constituționalitate nu contravine prevederilor constituționale ale art. 1 alin. (3), alin. (4) și alin. (5), referitoare la statul de drept, principiul separației puterilor în stat, respectiv la respectarea Constituției și a legilor, ale art. 16 alin. (1) referitoare la principiul egalității cetățenilor în fața legii în coroborare cu cele ale art. 32 privind asigurarea accesului la învățătură și cu cele ale art. 49 privind protecția copiilor și tinerilor, ale art. 20 alin. (2) privind prioritatea reglementărilor internaționale în materia drepturilor fundamentale ale omului, ale art. 29 privind libertatea conștiinței, ale art. 30 alin. (1) și alin. (2) referitoare la libertatea de exprimare și la interzicerea cenzurii, ale art. 32 alin. (6) referitoare la autonomia universitară, precum și ale art. 61 alin. (1) teza a doua, conform cărora Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a țării.
 
Sursă: PRO VITA Bucureşti, asociatiaprovita.ro
Foto credit: pixabay.com
Taguri: „GENDER”, sau, nu?
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe