16 Ianuarie 21

Gata, nu mai suntem cu „drepturile omului” și „statul de drept” în gură toată ziua?

"Teodosie sfidează regulile contra pandemiei". 

Aud prin presă și mă mir. Parcă presa era câinele de pază al democrației, al legii, dar nu al deciziilor luate pe genunchi, prin birourile nustiu cui.
Nu mai pun la scocoteală aiurelile fake-news cu purtatul măștii de către slujitori (e o excepție) și lingurița de împărtășire (cine a interzis împărtășirea, frați deontologi???)
În fapt, IPS Teodosie sfidează niște abuzuri și discriminări vizibile oricui e preocupat de "statul de drept" și "domnia legii".
Pandemia nu suprimă democrația. Ci ar trebui să o întărească. Să elaboreze legi dezbătute în Parlament, nu doar lupte pe ciolan. 
Legea este Rege, nu Regele e legea.
Ieșitul la Biserică ar trebui să fie tratat egal ca și ieșitul la vot, la mall sau la metrou.
Când OSCE a spus că România a fost foarte restrictivă (chiar abuzivă) cu libertatea religioasă, dând decizii în afara unor legi democratice, deontologii au tăcut. Bine că îl avem pe Cătălin Raiu, altfel habar nu aveam noi de ce e aia libertate religioasă.
Când în SUA, Germania și Franța s-au dat decizii în justiție care au arătat clar că autoritățile au fost abuzive, iarăși au tăcut.
Bine, la noi Justiția se face după cum se vede, cu sau fără ordonanțe, noi d-abia suntem la faza purtatului măștii, pentru libertatea religioasă nu s-a găsit nimeni încă vrednic s-o apere în justiție.
Cine știe, poate banii ăia de "informare în pandemie" reușesc să acopere terfelirea legilor chiar de către autorități.
 
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe