21 Octombrie 20

Frația Ortodoxă: Scrisoare deschisă către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

   Noi, semnatarii acestei scrisori, in calitate de madulare vii ale Bisericii lui Hristos si in contextul unui nou val epidemiologic anuntat de autoritatile din Romania, dorim sa va aducem la cunostinta ca nu vom fi de acord cu o noua inchidere a Bisericii sau cu oficierea Slujbelor fara enoriasi. 
   Masurile anuntate recent interzic organizarea si desfasurarea de procesiuni religioase chiar si in spatii deschise, dar si stationarea in apropierea locasurilor de cult. Consideram aceste masuri drept abuzive si nejustificare stiintific. 
   Consideram ca am dat Cezarului mai mult decat trebuia dat, in momentul in care am acceptat sa facem ascultare si sa ramanem in casele noastre in noaptea Sfintei Invieri a Domnului Nostru Iisus Hristos, multi dintre noi considerand acest fapt o prima etapa in lepadarea fata de credinta noastra stramoseasca intru Hristos.
   De asemenea, consideram ca purtarea mastii si distantarea fizica, atat in interiorul Bisericii cat si in exterior sunt o atingere la buna desasurare a actului liturgic. Hristos ne cheama sa stam fata catre fata, iar cand Domnul Dumnezeul Nostru ne cheama sa ne impartasim cu Trupul si Sangele Lui, nu avem pentru ce sa ne temem. Cei care se tem de orice molima, pot sta deoparte; dar noi nu suntem de acord sa ne fie ingradit tuturor dreptul de a participa la Sfanta Liturghie sau de a avea o Sfanta Liturgie trunchiata de masuri abuzive. ("Cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste, sa va apropiati!").
   Pe cale juridica, conform Constitutiei (care este mai presus decat orice lege omeneasca sau hotarare data de guvern), in Art. 29 (1) este specificat clar ca “…libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma". Legiutorul aplica principiul nediscriminarii, referindu-se la toate credintele religioase. Omul este liber prin nastere, este inzestrat de Dumnezeu cu constiinta libera, adevar consimtit chiar si de "cezarii vremelnici", cu atat mai mult este intarita ideea libertatii religioase avand in vedere ca Ortodoxia este Dreapta Credinta.
   In calitate de mireni, noi nu cunoastem pe deplin Canoanele Bisericesti ale Sfintilor Parinti, asa cum Preasfintia Dvs. le cunoasteti, nu stim pana unde merge ascultarea fata de ierarhi, insa constiinta noastra in aceste vremuri tulburi ne indeamna sa facem ascultare doar de Hristos, Domnul si Mantuitorul nostru care ne indeamna: "In lume necazuri veti avea, dar, indrazniti, Eu am biruit lumea".
   Nadajduim ca Biserica lui Hristos va fi parte activa in biruinta acestei molime prin insasi deschiderea catre mireni si apropierea lor de cele Sfinte si Vindecatoare!
Doamne ajuta!
Semnatarii (FOTO)

Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe