09 Decembrie 22

Franța discută schimbarea denumirilor creștine de localități

Franţa discută schimbarea denumirilor creştine de localităţi

    Un grup parlamentar francez, condus de deputatul socialist Yann Galut, a propus Parlamentului Franţei redenumirea localităţilor cu nume care ar putea leza sentimentele unor persoane, de dragul „trăirii împreună“, anunţă săptămânalul „Minute-hebdo“.
    Astfel, peste 5.000 de localităţi care au nume de „Saint“ sau „Sainte“ ar urma să primească altă denumire, pentru a nu se aduce aminte de trecutul Franţei, atunci când creştinii care credeau în valorile lor au întemeiat acele localităţi. Deocamdată nu s-a anunţat, dar nu este exclus, având în vedere absurdul situaţiei, să se solicite şi schimbarea denumirilor de străzi, gări, aeroporturi sau cartiere care, de asemenea, poartă nume vădit creştine.
 

    Săptămânalul francez „Minute“ citat de ziarullumina.ro face şi o estimare a costurilor acestei rebotezări a localităţilor, iar suma este una deloc neglijabilă: 3,4 miliarde de euro, care ar trebui cheltuiţi direct şi indirect. Dintre localităţile care ar fi afectate, aproape 4.000 încep cu cuvântul „Saint“, însumând 10% din toate localităţile Franţei. Cel mai răspândit nume de localitate închinată unui sfânt este „Saint-Martin“ (222 localităţi), apoi „Saint Jean“ (170 localităţi), „Saint-Pierre“ (155 localităţi), „Sainte-Marie“ (40 localităţi), „Sainte-Colombe“ (27 localităţi) şi „Sainte-Croix“ (25 localităţi).
    Pornind de la această stare de lucruri, din nefericire des auzită în Franţa zilelor noastre, ne punem întrebarea, nu cumva revine dictatura spălării minţii şi a conştiinţelor? La fel, după Revoluţia Franceză au fost schimbate denumirile localităţilor care aminteau de feudalism şi epoca prerevoluţionară.     Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în ţările în care a fost instaurat regimul comunist, unde nu s-a mai auzit decât de noua linie de gândire, care trebuia să fie singura. Corectitudinea politică actuală, care tinde să fie noua religie a întregii lumi, nu este un lucru rău, dacă îndeamnă la convieţuire paşnică între persoane care au diferite opinii sau moduri de a privi lumea. Atunci însă când această corectitudine politică înseamnă dictatură şi interdicţie, chiar cu ameninţarea închisorii, faţă de o persoană care crede şi exprimă alt punct de vedere, nu putem fi de acord cu ea. Libertatea de exprimare privită doar ca libertate a exprimării unui singur punct de vedere, cel secularizat, nu mai este în niciun fel libertate!
    Globalizarea şi migraţia dau apă la moară celor care defilează cu stindardul corectitudinii politice. Nu se mai ţine cont de populaţia care a locuit de secole în anumite zone, care începe să nu mai aibă nici un drept, spre deosebire de cei care au venit de curând şi care, în mod cu totul absurd, au tendinţa să-şi impună modul de viaţă şi opiniile despre lume. Faptul că migranţii au reuşit să se stabilească în anumite zone este deja un semn de toleranţă şi convieţuire paşnică. Dacă europenii ar fi fost ostili migranţilor, aceştia nu s-ar fi instalat, nu ar fi născut copii şi nu şi-ar fi clădit un viitor în ţările bătrânului continent. Din păcate, acest lucru, atât de logic şi de la sine înţeles, trece neobservat de către laicizatorii cu forţa ai Europei.
 
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe